Utrecht: Telefoonboeken en sambal op de Vakantiebeurs

Utrecht Vakantiebeurs 2011 vanmiddag: Veel belangstelling voor de presentatie over Suriname (foto: René Hoeflaak)

De vakantiebeurs!!. Eind jaren tachtig/begin jaren negentig bezocht ik de beurs regelmatig en voor het laatst. Ruim twintig jaar later en zeventig landen op mijn harde schijf “rijker” bezocht ik vandaag de Utrechtse beurs in de Jaarbeurs opnieuw. Er is eigenlijk niet veel veranderd, zo zag ik vanmiddag met eigen ogen. Internet of niet. De aanbieders zijn vrijwel gelijk aan die van twintig jaar geleden. En nog steeds is de beurs een gezellig en ongelimiteerd verzamelmoment-en plaats van reisinformatie en tassen vol met  folders, brochures en gidsen waarvan een groot deel nu/morgen al weer in de oud papierbak (een klein regenwoudje vol) zullen liggen. “Kan dat niet anders, in dit electronische en digitale tijdperk?”, zo, vraag ik mij toch af, kijkend ook naar mijn eigen dagvoorraad en die van mede beursgangers. Waarom gaan we eigenlijk massaal naar deze beurs? Alles is immers ook op Internet terug te vinden. Het bewijs dat “we” toch behoefte hebben aan “face to face” contact?. Of nog maar een cliché; “Het blijft people bussiness!”.  Hoe dan ook, de telefoonboekachtige gidsen van FOX vakanties en Djoser spannen de kroon en liggen hier en daar al weer in de prullenbakken binnen en buiten de Jaarbeurs. 

Vakantiebeurs 2011: Drukte bij de Sambalshop (foto: René Hoeflaak)

Wat valt (mij) verder op en blijft mij bij; Relatief veel ruimte en belangstelling voor reizen naar de Caraïben en Suriname (ook aan de linnen tassen te zien), gezellige Griekse terrassen, goed smakende Sushi met knapperige maden bij de Shoestring stand, Duitsland en Indonesië zijn de grote jongens, de vrolijkheid bij de Cypriotische stand, de rust bij de Afrikaanse landen (Malawi kan wel een toerist gebruiken), relatief veel vijftig plussers, hetgeen mogelijk mijn eerdere vraag beantwoordt en de drukte bij de Sambalshop.  Zie ook: http://www.vakantiebeurs.nl/ en www.suriname-tourism.org

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s