Putten

1 augustus 2012: Putten, Cleenhorsterweg (foto: René Hoeflaak)

Ik leer het nooit. Iedere wandeling weer laat ik mij aangenaam verrassen door de schoonheid van het Nederlands landschap. Ook vandaag. Met de klok mee maak ik een omtrekkende beweging van ruim zeventien kilometer om Putten, aan de rand van de Gelderse Vallei. De routebeschrijving is van Groene Wissels. Bij de Knapzaksteeg ben ik al ruim over de helft. Historische paden als het Volenbekervoetpad en het Grote Brinkpad liggen dan al achter mij. De meters glijden onder mijn voeten weg. Het weer helpt een handje mee. Onder de strakblauwe hemel lijken de Puttense akkervelden en weilanden groener dan waar ook in Nederland. Het is 1 augustus, hartje vakantie. De terrassen in het centrum van Putten zijn overvol. Het is woensdag en dan is er een markt. Rondom Putten heerst rust. Of is het stilte? Of allebei?

Het Grote Brinkpad tuusen buurtschap Huinen en de plaats Putten (foto: René Hoeflaak)

Zo nu en dan loeit een koe, af en toe passeert een traktor, vaak een vlinder en soms een fietser. Nederland verveelt nooit. Ik leer het nooit.

Putten vandaag. Huinerkerkpad (foto: René Hoeflaak)

2 replies

 1. Hallo Rene,

  Fantastisch te lezen dat je in Putten was. Het is er prachtig…weet ik daar ik er zeker 25 jaar in het bos heb mogen wonen..

  Gr,

  Jeroen de Vries

  Like

  • Jeroen,

   Bedankt voor je reactie. Het is inderdaad zeer mooi daar. Ben zeker van plan nog wel meer in die omgeving te gaan wandelen.

   Gr.
   Rene

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s