Rome: hotel Paolo II

23 maart 2019: vorige week logeerde ik een aantal dagen in het Romeinse Hotel Paolo II. Het hotel ligt toepasselijk aan de Via Paolo II in de heuvelachtige en knusse buurt Quartiere Aurelio. Een buurt in het stadsdeel Prati aan de rand van Vaticaanstad en het St. Pietersplein. Ik gebruik het woord  ‘logeerde’  niet zonder reden.

18 maart 2019: Rome., hotel Paolo II. (foto: René Hoeflaak)

Loodgieter en postbode

Want een verblijf in hotel Paolo II is als uit logeren. En meer dan een verblijf alleen. Het hotel telt slechts vijftien kamers en is gelegen op een binnenplaats van vier gele en roze gekleurde appartementenblokken met groene jaloezieën. Een binnenplaats die alleen te bereiken is met een druk op een van de vele bellen aan de toegangsdeur van het complex. Vanaf de straat is het hotel dan ook niet zichtbaar. Aan de deur en eenmaal binnen op de binnenplaats kan het dus zomaar zo zijn dat je – zoals ik- in gesprek raakt met een lokale bewoner die zijn hondje uitlaat, de postbode, de loodgieter of een pizza bezorger.

Alledaags praatje      

Het hotel heeft een persoonlijke sfeer. Door de kleinschaligheid, het beperkt aantal gasten en de gastvrije en meedenkende opstelling (over praktische tips, buslijnen etc. ) van Marco en Carlotta, de medewerkers van dienst, die net als ik altijd wel in zijn voor een alledaags praatje, ontstaat al direct het eerder genoemde ‘logeer’ gevoel.

Rome, 19 maart 2019: gang in hotel Paolo II (foto: René Hoeflaak).

Ochtendhumeur

En dan de kamers. Daar is eigenlijk – op het ontbreken van een raam met uitzicht- eigenlijk niets mis mee.  De kamers zijn voorzien van alles wat maar nodig is. Een airconditioning, tv, badkamer ( met bidet), douche, gevulde koelkast, bureau. De receptie is 24 uur per dag bemand. Bij de receptie is een gratis plattegrond van Rome te krijgen en je kan er OV kaarten kopen.  Altijd handig. De ontbijtruimte is wel heel erg klein en de vijf ontbijttafels zijn nauwelijks van elkaar gescheiden.  Met een beetje passen en meten gaat het allemaal net.  Voor wie last heeft van een ochtendhumeur en/of mensenschuwheid adviseer ik OF een vroeg ontbijt, om zeven uur, OF een ontbijtje op de kamer te nuttigen.

 

Rome, ontbijtzaal Hotel Paolo II (foto: René Hoeflaak)

Papa Rex

In het hotel is geen restaurant maar in het hotel ligt een lijst met restaurants in de buurt. Als je het hotel naar links uitloopt, rechtsaf gaat, de drukke Via Aurelia oversteekt en dan honderd meter naar links loopt, vind je bijvoorbeeld Papa Rex (vele straten, restaurants, hotels zijn vernoemd naar pausen).. Een goed,  gezellig en betaalbaar restaurant met aardige en vriendelijke obers die zich persoonlijk aan je voorstellen.

Rome, restaurant Papa Rex, 18 maart 2019 (foto: René Hoeflaak)

Rome, 17 maart 2019: Via Aurelia (foto: René Hoeflaak)

Lijn 64

Tussen het restaurant Papa Rex en het hotel, op nauwelijks honderd meter afstand, staat een bushalte. Hier stopt ieder kwartier bus 64 die je via het ietsje verder en hogerop  gelegen treinstation San Pietro, naar het centrum met alle bezienswaardigheden brengt en stopt op bijvoorbeeld Piazza Venezia, op loopafstand van het Colosseum. Klik hier voor meer info over vervoer in Rome.

Kortom Hotel Paolo II beveel ik van harte aan.

Rome, 18 maart 2019: Via Paolo II (foto: René Hoeflaak)
Rome, 18 maart 2019: logeren tussen de locals in Hotel Paolo II (foto: René Hoeflaak)

 

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s