Doetinchem

Doetinchem, 3 mei 2014: Villa Ruimzicht (foto: René Hoeflaak)

Doetinchem, 3 mei 2014: Villa Ruimzicht (foto: René Hoeflaak)

De bouw van Villa Ruimzicht in Doetinchem duurde uiteindelijk ruim dertig jaar. Van 1853 tot 1885. Tot 1952 was Villa Ruimzicht een internaat voor predikanten. In dat jaar kocht de gemeente Doetinchem het statige landhuis aan de rand van het centrum om er een school te openen, het gemeentelijk Lyceum. Normaal zanger Ben Jolink ging er op school. Net als trainer Guus Hiddink. Nu is het een hotel. Met foto’s van Guus Hiddink aan de muur. En met meer dan veertig ruime kamers. Kamers met niet alleen een fraai uitzicht over de  honderd jaar oude bomen in het omliggende arboretum  maar ook met badjassen die koninklijke allure verraden.  Op kennismakingstoernee langs de Nederlandse provincies sliepen de kersverse Koning Willem Alexander en Koningin Maxima vorig jaar een nachtje in het hotel. Een hotel waar het stromende water van de fontein je vanuit de tuin in slaap dommelt. Of ontwaakt. Maar ook op tien minuten wandelen van het compacte centrum van Doetinchem met een bioscoop, theater en restaurants zoals het drukke, sfeervolle en gezellige Gringo’s. Een aanrader. Enkele maanden voor het Koninklijk bezoek was de onthulling van een lego-exemplaar van Villa Ruimzicht in het Stadsmuseum van Doetinchem. De toen 41-jarige legobouwer Erwin ter Voert bouwde honderddertig uur aan Villa Ruimzicht. ‘Ik zocht een grotere uitdaging’ aldus Ter Voert in de Gelderlander van 10 januari 2013. De verstandhouding tussen de twee hoteleigenaars Dennis Kaal en Kees Hensen begon toen overigens al te schuren. Het schuren bleek een lang proces. In ieder geval langer dan de bouw van de lego-editie van Villa Ruimzicht.

Doetinchem, 4 mei 2014: Arboretum voor Villa Ruimzicht (foto: René Hoeflaak)

Doetinchem, 4 mei 2014: Arboretum voor Villa Ruimzicht (foto: René Hoeflaak)

 

Verschil in zakelijk inzicht

Want pas vorige maand werd officieel bekend gemaakt dat Kaal terugtreedt als aandeelhouder van Villa Ruimzicht. ‘Verschil in zakelijk inzicht’ aldus de officiële persberichten in diverse horeca-media. Waarschijnlijk zoekt ook Kaal een grotere uitdaging. Hij moet eens met Ter Voert gaan praten.

1 reply

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s