Oproep: Rotterdamse taalvrijwilligers

In februari berichtte ik over mijn activiteiten als Taalcoach voor Peperlink in Rotterdam-Zuid. De groep breidt zich iedere week uit en met een aantal deelnemers zijn we onlangs gestart met een tweede ronde waarin we – met ondersteuning van onder meer Dock Rotterdam– de spreekwoordelijke lat iets hoger leggen. Het enthousiasme, de hoorbare vorderingen, resultaten en vooral het plezier van de deelnemers inspireren en stimuleren. Peperlink en ik willen dan ook graag doorgaan met taalactiviteiten zoals taalcoaching. Maar ook met activiteiten als huiswerkbegeleiding en de voorleesexpress. De hulp van vrijwilligers die buurt- en wijkgenoten willen helpen is daarbij wel noodzakelijk.

Februari 2014: Taalcoaching bij Peperlink in Rotterdam (foto: René Hoeflaak)

Februari 2014: Taalcoaching bij Peperlink in Rotterdam (foto: René Hoeflaak)

Vandaag plaatste ik de navolgende oproep op de site van Peperlink.

Dus Rotterdammer, vind je het leuk om je buurt – , wijk en stadsgenoten  te helpen met de Nederlandse taal of met Peperlink mee te denken over taalactiviteiten? Informeer dan vrijblijvend naar de mogelijkheden om als ‘taalvrijwilliger’ aan de slag te gaan. Want na de zomervakantie wil Peperlink graag doorgaan met activiteiten zoals het aanbieden van taalcoaching, de voorleesexpres en huiswerkbegeleiding. Met elkaar, door elkaar en voor elkaar. En dat kan alleen met behulp van vrijwilligers. 

Interesse? Wil je meer informatie? Neem dan contact op met René Hoeflaak, taalcoach en coördinator taalprojecten bij Peperlink. Zijn e-mailadres: rene.hoeflaak@upcmail.nl 

 Een betere beheersing  van de Nederlandse taal helpt ons allemaal verder. Alvast bedankt.

 

Categorieën:Stad en land

Tagged as: , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s