Nijkerk

Nijkerk, 18 juni 2013: Natuurgebied Landgoed Oldenaller (foto: René Hoeflaak)

Nijkerk, 18 juni 2013: Natuurgebied Landgoed Oldenaller (foto: René Hoeflaak)

Gasterij de Roode Schuur aan de rand van Nijkerk ‘komt’ net iets te vroeg.  Nog maar een half uur geleden stapte ik immers uit de trein. En bovendien, met de weidse blik op de landerijen voor mij verdampt het verlangen naar verse ochtendkoffie. Net als een jaar geleden laat ik mij wederom aangenaam verrassen door de schoonheid, rust en vooral afwisseling van het Gelderse platteland tussen Nijkerk en Putten. Vorig jaar was het start- en eindpunt station Putten. Dit keer het 150 jaar oude station van Nijkerk, een plaats met -toch- ruim veertigduizend inwoners. Op de tot nu toe warmste en eerste tropische dag van het jaar verruil ik bij Landgoed Balkenschoten het fietspad voor een schaduwrijk bospad. Bijna vier uur lang wandel ik over bospaden, landwegen, akkerranden, landgoederen en heidepaden. Verheugend op iedere volgende bocht. Op de Schoenlappersweg, richting buurtschap Hell en niet ver van Huinen, geniet ik op een boomstronk van een broodje kaas en de stilte en ongereptheid van de Kruishaarse Heide. Wat wil een mens nog meer?? Zie voor een routebeschrijving de routebeschrijving van Groene Wissels.

Nijkerk, juni 2013: Weiland aan de Spochthoornseweg (foto: René Hoeflaak)

Nijkerk, juni 2013: Weiland aan de Spochthoornseweg (foto: René Hoeflaak)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s