Steve Lukather

Weinig artiesten op aarde zullen meer vlieguren maken dan Steve Lukather. De koning van de Airmiles. Tussen de tournee metRingo Starr in het Verre Oosten, Australië en Nieuw-Zeeland en de Europese tour met Toto komende zomer, vult de Amerikaanse gitarist zijn agenda met een serie optredens in West-, Noord- en Zuid-Europa. En dan vergeet ik nog de optredens met de G3, de gitaristenmasterclass van Joe Satriani.

26 maart 2013, Amsterdam, Paradiso; Steve Lukather en zijn band (foto: René Hoeflaak)

26 maart 2013, Amsterdam, Paradiso; Steve Lukather en zijn band (foto: René Hoeflaak)

Off to Amsterdam, one of my fave places in the world’ zo berichtte Lukather op zijn Facebook pagina maandag. Dat klonk in ieder geval veelbelovend voor een tussenlanding. Het optreden van gisteren in het Amsterdamse Paradiso was veel meer dan dat. Als een ervaren piloot navigeert Steve Lukather zijn band en het publiek met gitaarsolo’s  langs 35 jaar rockmuziek en langs de diepte-
en hoogtepunten van zijn leven. Zoals hij dat ook doet op zijn laatste album ‘Transition’. Een album waarin hij stilstaat bij de privé beslommeringen van de afgelopen jaren. Veel nummers van ‘Transition’ staan op de setlist, dinsdagavond.
Zo opent hij de show in een goed gevuld Paradiso met “Judgement Day” en “Creep
Motel
”. Hoogtepunt, wat mij betreft ‘Right the Wrong”. Muziek voor gevorderden. Meer dan dat. Wellicht vloek ik in de kerk, maar zijn platen klinken mij doorgaans altijd net iets te glad, te gepolijst en te zwaar in de oren. Op het podium in Paradiso was dat zeker anders. Het optreden boeide van begin tot eind en won vooral aan kracht en dynamiek door de begeleidingsband van de 55-jarige Amerikaan met ervaren vakmensen als het muzikantenechtpaar Renee Jones (bas) en Steve Weingart (Keyboards) voor wie een hoofdrol was weggelegd. Het is goed te horen dat Lukather veel van zijn songs op keyboards schrijft. Zo nu en dan moet ik denken aan die typische Amerikaanse Symfonische Rockbands uit de jaren zeventig als bijvoorbeeld Kansas. Andere momenten zouden op het podium van North Sea Jazz festival niet weerstaan. Het tekent daarmee ook de veelzijdigheid van Steve Lukather. Alhoewel gecombineerde nummers als “Song
For Jeff/Transition’ en het “Jamming with Jesus”
mij nu ook nu net weer iets
te lang duren, is het optreden van  Steve Lukather meer dan geslaagd. Over Airmiles gesproken; Op 8 juni aanstaande treedt Steve Lukather weer op in Amsterdam met Toto

Amsterdam, Paradiso, gisteravond; Steve Lukather en band (foto: René Hoeflaak)

Amsterdam, Paradiso, gisteravond; Steve Lukather en band (foto: René Hoeflaak)

Categorieën:Stad en land

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s