Todtnau

5 mei 2012; Nog gen lente in de bergen nabij Todtnau in het Duitse Zwarte Woud (foto: René Hoeflaak)

Vanuit Riggenbach vertrekken we via Sportzentrum Spitzenberg, Wacht, Oberes Prägbachtal, Bernauer Kreuz naar Mausboden met als einddoel een terras in het centrum van Todtnau. Een droomschema voor wandelaars met horeca-antennes of andersom. Niets is echter zo onvoorspelbaar als het meiweer in het Duitse Zwarte Woud. Onbegonnen werk voor Maurice de Hond. Gekleurd door de brandende zon van de dag ervoor wandelen en klimmen we langs de laatste sneeuwresten met ons hoofd in de wolken. In nevel en veel regen zoeken we onze weg over de wandelpaden.

Mei 2012; Wandelpad Präger Gletscherkessel nabij Todtnau (foto: René Hoeflaak)

De hellingproef tussen Bernau en Totdnau valt tegen. Temperaturen tussen de 2 en 10 graden boven nul. Gisteren lijkt tien maanden geleden. We ontdooien in Restaurant Bella Italia aan de Friedrichstraat in Totdnau. Daar gaat de zon weer schijnen. Weeronline beoordeelt deze twee wandeldagen met het cijfer 9 en een 3. Gemiddeld een 6. Geslaagd dus.

De kerk van Totdnau uit 1876. Totdnau telt vijfduizend inwoners. (foto: René Hoeflaak)

Categorieën:Stad en land

Tagged as: , , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s