Frankrijk: Drieduizend kilometer in vier dagen over het spoor.

Bordeaux; Stationsklok station Bordeaux St-Jean (foto: René Hoeflaak)

Een ronde van Frankrijk in vier dagen. Maar dan over het spoor. Tussen donderdagochtend jl. en gisteravond reisden wij bijna drieduizend kilometer per spoor door de Franse Alpen, langs wijnvelden, langs de Rhône en de Middellandse zee bij Agde en door het uitgestrekte, groene en glooiende  Bourgondië.

Vrijdag 17 september 2010: Een wijnveld langs het traject Bordeaux-Nimes (foto: René Hoeflaak)

Het traject: Rotterdam Centraal-Parijs (Gare Du Nord)- Parijs (Gare Montparnasse)- Bordeaux St. Jean- Nimes- Avignon- Lyon Part Dieu- Geneve- Lyon Part Dieu- Parijs (Gare Lyon)-Parijs (Gare du Nord) en Rotterdam Centraal. Vervelen doet het geen moment en de treinen rijden op tijd. Maar waar smaakt de Boeuf Bourgignon nu beter? In Bordeaux of Avignon?

Gisteren; De Rhône, net voorbij de Frans/Zwitserse grens (foto: René Hoeflaak)

1 reply

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s