Rotterdam: Zuiderspoor

10 december 2010: bouwproject Zuiderspoor aan de Laan op Zuid in Rotterdam. Oplevering vindt plaats zomer 2011. (foto: René Hoeflaak)

Sloop betekent vernieuwing“. Met dit lonkend perspectief van Woningcorporatie Vestia koos een groot aantal bewoners uit sloopgebied Leeuwenkuil in de Rotterdamse Afrikaanderwijk voor een toekomst in een woning op het Zuiderspoor aan de Laan op Zuid. Het project Zuiderspoor maakt deel uit van Parkstad project, dat de Afrikaanderwijk met de Kop van Zuid zal verbinden. De eerste paal van het Zuiderspoorproject ging vorig jaar december in de grond. Het gaat hier om 32 stadswoningen, 227 huurappartementen – en maisonettes en een zorgcentrum van 1.100 vierkante meter.  De oplevering is zomer 2011. Dat schiet al aardig op, zo zag ik gisteren met eigen ogen. De contouren tekenen zich onomkeerbaar af. Na de oplevering van het Citegebouw en het UWV gebouw koerst de Skyline van de Laan op Zuid verder in zuidelijke richting. Vorige maand werd de Vuurplaat (Kop van Zuid) en de Brede Hilledijk (Afrikaanderwijk) met elkaar verbonden. De nieuwe stoplichten bezegelden het defintieve “Ja”woord. Zie ook: http://www.zuiderspoor010.nl/ en http://www.pactopzuid.info/

Plattegrond van het Zuiderspoor project. 2: Stadwoningen. 3: Zorgcentrum

Categorieën:Stad en land

Tagged as: , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s