Rotterdam: Hafez

Restaurant Hafez in Rotterdam serveert een Grill Hafez (foto: René Hoeflaak)

Regelmatig wandel of rijd ik langs Perzisch restaurant Hafez aan de Prins Hendrikkade in Rotterdam en neem ik mij voor een keer naar binnen te stappen. Gisteravond was het dan zover en maakten wij kennis met de Iraanse keuken. Terwijl het buiten stormt op het Noordereiland en de regen op het asfalt klettert, nemen wij plaats aan één van de vele lege tafels. Slechts vijf tafels zijn bezet. De Rotterdammers hebben de weg naar Hafez nog niet gevonden. Dat is jammer en onterecht. Hafez blijkt een prima adres voor een sfeer- en smaakvol avondje. Om van alles wat te proeven bestellen we een Grill Hafez, een Perzische mixgrill variant met djoedje (kipfilet), koebideh (lamsgehakt) en shishlik (lamskoteletten) en daar hebben we geen spijt van. Dit gerecht wordt geserveerd met rijst, aangevuld met twee tomaten en een knoflookyoghurt genaamd mast-e moshir. Iets meer groente had wel gekund. Ook andere zintuigen worden geprikkeld (en op de proef gesteld) in Hafez. Vanaf het podium, vijf meter van onze tafel, speelt een muzikantenduo tradionele Arabische muziek op typisch Arabische instrumenten als de Tar en Kanun. We besluiten onze bezoek aan Hafez met een thee mix, een bordje met Iraanse koekjes. Tevreden verruilen we een avondje Perzië voor de Hollandse storm een regen. Tot een volgende keer. Zie ook:   http://www.hafezrestaurant.nl/

Gisteravond; Zintuigen prikkelen in restaurant Hafez te Rotterdam (foto: René Hoeflaak)

Gisteren; Storm en regen buiten restaurant Hafez (foto: René Hoeflaak)

Categorieën:Stad en land

Tagged as: , , ,

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s