Zeist; Mijn eerste rit op afvalbrandstof

Station Driebergen-Zeist. maandagochtend: Klaar voor een rit in de “Ik reis groen” taxibus (foto: René Hoeflaak)

Groen is de kleur van Zeist. Ik leg u uit waarom. Wie, zoals ik, vaak (niet altijd) met het openbaar vervoer reis, doet eerst aan vooronderzoek alvorens van bestemming A naar bestemming B te gaan.  Waar en wanneer stap je op, over, in en uit? Maandag was de eindbestemming Conferentiecentrum Woudschoten, gelegen in het in meerdere opzichten groene Zeist, de geboorteplaats van Marjan Berk, Maarten van Rossum en Ursul “het is hier gezellig” de Geer. Tijdens het genoemde vooronderzoek “ontdekte” ik de optie van een “Ik reis groen” taxi. Dit is een initiatief vanuit het samenwerkingsverband tussen de Stichting Groen Centraal en taxibedrijf Besseling. Groen Centraal is op haar beurt weer een samenwerkingsverband tussen een aantal conferentiecentra op de Utrechtse Heuvelrug. Zie ook: http://www.groencentraal.nl/ Er wordt dus goed samengewerkt, daar op de Utrechtse Heuvelrug. Het groene zit hem niet alleen in de natuur rondom Zeist. Want tussen de conferentiecentra en station Driebergen-Zeist rijdt Taxibedrijf Besseling pendeldiensten met zogenaamde “groene” busjes. Dit zijn busjes die rijden op Biogas. Biogas komt voort uit Biomassa. Biomassa is gezuiverd aardgas dat voortkomt uit brandstof van afval. De busjes rijden op deze aardgas. De aardgas wordt geleverd door OrangeGas.  Allemaal informatie en kennis die tot mij kwam bij het zoeken naar trein- en bustijden. “Sla nu die “groene” busjes maar eens over”, zo dacht ik. En zo bestelde ik en stapte ik maandag dus, stipt op tijd, voor het eerst van mijn leven, voor zover ik weet,  in een busje op aardgas uit afval.  Tien minuten later, een ervaring rijker en slechts 6 euro armer stapte ik uit bij conferentiecentrum Woudschoten. 6 december meld ik mij weer.  Zie ook: http://www.ikreisgroen.nl/ en http://www.orangegas.nl/

Zeist; Het amphitheater van conferentiecentrum Woudschoten (foto: René Hoeflaak)

Categorieën:Stad en land

Tagged as: ,

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s