Amsterdam: Teleport

Mysterieus bord op de Amsterdamse Haarlemmerweg (foto: René Hoeflaak)

November 2010: enkele meters voor het viaduct onder de A10, op de Haarlemmerweg in Amsterdam staat een “vreemd” en een tikkeltje “mysterieus” verkeersbord. Bijna dagelijks wandel ik voorbij het bord, op weg naar mijn werk. Weer of geen weer. En telkens weer vraag ik mij de betekenis, zin en nut van het bord af. Is het wel een verkeersbord? Voor wie is het bestemd? Op het groene bord staan vier pijlen gericht op drie mensachtige figuren met vier hoofden. Of iets wat ervoor doorgaat. De tekst eronder lijkt op geheimtaal; “Q- PORT TUI”.  Of is het een code? Of een aanwijzing? Maar voor wie dan? Iets met telefonie? Een collega blogger fantaseerde al over een verzamelplaats voor marsmannetjes. Zover fantaseerde ik nog niet maar het scheelt niet veel.

Spannend boek

Een stukje van de puzzel is deze week gelegd. Het naastgelegen gebouw is het Q-Port gebouw. Te zien aan het grote “TE HUUR” spandoek aan de gevel. TUI staat voor het moederbedrijf van vele reisorganisaties. Enkele reisorganisaties zijn in het Q-Port gebouw gevestigd. Er is dus een mogelijke match. Maar wat betekenen de pijlen op de vier mensen dan? En waarom staat het bord juist daar, naast een fietspad en in een veld met konijnen? Kortom, genoeg om over te fantaseren. Zeker nu het naastgelegen fietspad, sinds kort, van de ene op de andere dag (of nacht) is beschildert met mogelijk nog mysterieuzere groen/witte cirkels. De cirkels leiden naar niets, zo constateerde ik vandaag. Betonnen variant op graancirkels? Wat is hier aan de hand? Wat staat ons te wachten? Wat ben ik op het spoor? Toch Marsmannetjes? Genoeg ingrediënten voor een spannende boek, daar aan de Kingfordweg, op het Teleport bedrijventerrein.

November 2010: betonnen graancirkels op het fietspad aan de Haarlemmerweg Amsterdam, vanavond (foto: René Hoeflaak)

Op de Tempelhofstraat, twee straten verder, passeer ik vanavond- gefixeerd op bovenaardse borden en  aanwijzingen- tot mijn grote verbazing wederom een nieuw bord.  “Keerlus ” is de aanwijzing van vanavond. De lus lijkt op de staf van Sinterklaas. Een aanknopingspunt?  De vijf december variant op de bekende “U wending” Maar hoe dan ook, een bord dat ik begrijp. Gelukkig maar. Op naar de volgende aanwijzing. Het boek over bedrijventerrein Westpoort/Teleport gaat er heus nog wel komen!!!

Een keerlusbord in de Amsterdamse Tempelhofstraat (foto: René Hoeflaak)

Categorieën:Stad en land

Tagged as:

4 replies

  • Ik heb inmiddels ook uit andere reacties begrepeen dat het een verzamelpunt bij calamiteiten betreft. Nu nog het mysteriee
   van de groene cirkels oplossen.

   Like

 1. De cirkels op de fietspaden/wegen etc. zijn er ten behoeve van de katografische diensten. In het midden van de cirkel zit een meetbout, hiermee kunnen ze overlappende luchtfoto’s perfect op elkaar passen. (nee, geen landingsplaats voor marsmannetjes dus)

  Like

 2. Hahaha, wij stonden van de week bij het parkeerterrein van het AVL en ook daar zagen we dit bord staan.
  NIeuwsgierig geworden toch maar even googelen naar de betekenis hiervan. Hartelijk dank voor de oplossing!!!!

  Like

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s