Leerdam: Kaatjes Theetuin

Onverwachte bezoeken, plekken en ontmoetingen zijn vaak het leukst. Zoals die aan Kaatjes Theetuin afgelopen zaterdag. Een weekendje in het stadje Leerdam bracht ons al dolend en dwalend over de Wilna, langs de Linge en over de Horndijk bij Kaatjes Theetuin op de Diefdijk.

Leerdam, Kaatjes Theetuin, 1 augustus 2020 (foto: René Hoeflaak)

In meerdere opzichten een unieke plek. Neem de geografische ligging. Op een soort van drie provinciën punt. Volgens google maps ligt Kaatjes Theetuin namelijk zo’n beetje op de grens van Zuid-Holland en Gelderland. Maar officieel ligt het in Utrecht. Aan de rand van Leerdam, onlangs opgegaan in de gemeente Vijfheerenlanden, dat in 2019 met oud DJ en radio presentator Sjors Fröhlich als burgemeester, officieel is toegevoegd aan de provincie Utrecht.

Leerdam, Diefdijk. Kaatjes Theetuin, 1 augustus 2020 (foto: René Hoeflaak)
Leerdam, Kaatjes Theetuin, 1 augustus 2020 (foto: René Hoeflaak)

Kraaiende hanen

Utrecht, Zuid-Holland of Gelderland: het is vooral Kaatjes Theetuin zelf die de plek zo uniek maakt en ik daarom langs deze weg van harte aanbeveel.

De rustgevende tuin met prieeltjes, kraaiende hanen op de achtergrond, lekkere zelfgemaakte appeltaart, persoonlijke bediening van eigenaar Mariska (Kaatje) Atla en de vredige onthaastende en ontspannen sfeer maken de plek wat mij betreft bijzonder. Een soort markeerpunt. Daar waar drukte en de hectiek van de Randstad eindigt en landelijke rust begint. Aan de Diefdijk, een 750 jaar oude dijk die onderdeel uitmaakt van de Nieuwe Hollandse Waterlinie en die nog altijd de Alblasserwaard en de Vijfheerenlanden beschermt bij wateroverlast uit de Betuwe.    

 

Leerdam, Kaatjes Theetuin, 1 augustus 2020 (foto: René Hoeflaak)

Leerdam, Kaatjes Theetuin, 1 augustus 2020 (foto: René Hoeflaak)

Kaatjes Theetuin is geopend op maandag tot en met zaterdag van 10.00-17.00 uur. En is bijvoorbeeld te boeken voor een high tea etc. 06-23263808 kaatjestheetuin@gmail.com. En uitsluitend geopend bij mooi weer!!! En dat was het.

 

Leerdam, Kaatjes Theetuin, 1 augustus 2020 (foto: René Hoeflaak)

2 replies

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s