Taalwandeling Rotterdam

In 2014 bedacht ik de ´taalwandeling´. Een wandeling die je beweegt, verder en bij elkaar brengt. In en door de taalwandeling ontmoet je buurtgenoten, geniet je van de buitenlucht, leer je je wijk kennen en vooral de Nederlandse Taal. En je beweegt. Kortom drie keer gezond

Tijdens de wandeling stoppen we bij straatnaamborden, etalages, verkeersborden, standbeelden, grasvelden, parken en rivieren. Ik stel daarbij vragen over bijvoorbeeld het aantal andere bestaande woorden in een straatnaam, de betekenis van een verkeersbord, vertel over de persoon achter de straatnaam of de naam van het park. Iedere straat of bord levert wel een vraag of een verhaal op. En een ontmoeting.

 

Rotterdam, 24 juni 2020: Godijn van Dormaalstraat in de wijk Het Lage Land . Een straatnaam goed voor minimaal 5 vragen (foto: René Hoelfaak)

 

Mijn eerste wandelingen organiseerde ik in de Rotterdams wijk Feijenoord. Later volgde Rotterdamse wijken als Hillesluis en Oosterflank. Op 19 augustus 2020 organiseer ik voor DOCK een taalwandeling door de Rotterdamse wijken Het Lage Land en Prinsenland. Voor meer info: zie onderstaande flyer met dank aan mijn collega’s Els en Esther voor het maken van de flyer.

 

In 2015 maakte de gemeente Rotterdam een filmpje over mijn taakwandeling, als een van de bewonersinitiatieven.

 

Tot slot: de taalwandeling kent geen grenzen en culturen. En kan overal en altijd. Zoals in Paramaribo, Suriname, waar ik onderstaande foto maakte 🙂

Paramaribo, Suriname, maart 2006 (foto: René Hoeflaak)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s