Interview: Lloyd Cole

Voor Maxazine sprak ik vorige week met Lloyd Cole. In de jaren tachtig scoorde Lloyd Cole met zijn Commotions met onder meer ‘Perfect Skin’ en ‘Rattlesnakes’ enkele wereldhits. Zijn album ‘Rattlesnakes’ wordt nog altijd gezien als een van de beste debuutalbums van de jaren tachtig. In het begin van de jaren negentig vervolgde Lloyd zijn muzikale carrière zonder de Commotions.

 

Guesswork

Vorig jaar verscheen ‘Guesswork’, zijn tiende solo CD. Na de release van de CD volgde een maandenlange wereldtournee samen met Commotions gitarist Neil Clark. Een tournee die startte in oktober in Nieuw-Zeeland en Australië en via een reeks van optredens in de Verenigde Staten in maart werd voortgezet in Europa. Door de coronacrisis moest hij deze wereldtournee in maart noodgedwongen afbreken. Het uitverkochte optreden begin maart in Amsterdam, was- een handjevol shows in Duitsland en België daargelaten- een van zijn laatste. “Maar ook de beste show van de tour.”, benadrukt Lloyd Cole in gesprek met Maxazine.

‘Amsterdam is sowieso een stad waar ik graag kom’ aldus de 59-jarige Cole. Waarom hij graag in Amsterdam verblijft en veel meer lees je hier in het interview op Maxazine.

Hoes van Guesswork

 

Categorieën:Stad en land

Tagged as: , , , ,

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s