Twee jaar Groenroodwit.nl

Saramaccarivier, Suriname (foto: René Hoeflaak)

Saramaccarivier, Suriname (foto: René Hoeflaak)

Deze maand bestaat Groenroodwit.nl twee jaar. Groenroodwit richt zich op reizigers van en naar Suriname. Met blogs, nieuwsberichten, laatste nieuws, reisinformatie en interviews. Honderden geïnteresseerden in Suriname weten dagelijks de weg naar Groenroodwit te vinden. Een greep uit mijn laatste posts.

Over Surinaamse BrassbandsDe Major Toppers en  One Quality Brassband, twee Surinaamse brassbands met in totaal 37 personen zijn op dit moment op Curaçao voor deelname aan diverse carnaval activiteiten.

Kansen voor ecotoerismeSuriname benoemde in 1998 tien procent van haar landoppervlakte tot het Centraal Suriname Natuurreservaat (CSNR).Twee jaar later stond het gebied van 16 duizend vierkante kilometer op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Suriname ziet kansen.

Minister optimistisch over economieDoor de dalende olie- en goudprijzen zal Suriname in 2015 aanzienlijk minder verdienen.  ‘De overheid neemt echter maatregelen om de dalende inkomsten het hoofd te bieden’, aldus Andy Rusland, de Surinaamse minister van Financiën.

Internet in SurinameOnlangs verscheen het Internet Society Global Internet Report 2014‘. In het jaarrapport staan interessante wetenswaardigheden, feiten en conclusies op het terrein van wereldwijd internetgebruik. De conclusie over Suriname is niet mals.

Groen licht op WijdenboschbrugHet succes heeft vele vaders, maar de mislukking is een wees.’ Met deze woorden opende de toenmalige president van Suriname Jules Wijdenbosch op 20 mei 2000 de naar hem genoemde  brug over de Surinamerivier.

Dienstregelingen:Nederlanders hebben de klok. Surinamers de tijd, zo wordt wel eens gezegd.  Bestaan er daarom wel dienstregelingen in Suriname?

Interview met Etto Paulus: Etto Paulus is eigenaar van touroperator Fietsen in Suriname en boekingskantoor Tourbox in Suriname.

Suriname, Brokopondomeer (foto: René Hoeflaak)

Suriname, Brokopondomeer (foto: René Hoeflaak)

 

 

 

 

Categorieën:Stad en land

Tagged as:

2 replies

  1. Alsnog van harte. Keep up the good work. Ik blijf zo lekker op de hoogte van wat er zich in Suriname afspeelt. Leuke site.👍

    Like

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s