Den Haag: Berichten uit de duinen.

Den Haag; 9 april 2013: Verlaten duinpad in de duinen bij Kijkduin (foto: René Hoeflaak)

Den Haag; 9 april 2013: Verlaten duinpad bij Kijkduin (foto: René Hoeflaak)

Goed en slecht nieuws vanuit de Haagse duinen. Verdrietig en blij nieuws.  Ik begin met het slechte nieuws. De Haagse media berichtten vorige week over het bezoek van de boswachter van het Haagse Westduinpark aan nabijgelegen scholen.  Een boswachter in de klas. Dat klinkt onschuldig. Tegen het aandoenlijke aan. Maar niets is wat het lijkt. De boswachter bezocht de scholen echter niet zomaar. Er is namelijk sprake van pest- en treitergedrag. Dit keer niet van kinderen onder elkaar. Wat is het geval?  Nog geen week na de vrijlating van enkele Schotse Hooglanders in het Westduinpark hebben boswachters al een aantal keer ingegrepen. Zonder succes. Het gooien van stenen en vuurwerk naar de runderen blijft aanhouden. De daders zijn vaak niet ouder dan acht, negen jaar. Volgens de boswachter begon het treiteren al op de eerste dag van de loslating. Na overleg tussen Wijkberaad Duindorp in Den Haag. Natuurbeheer en omwonenden schijnt het nu al een paar dagen rustig te zijn. Tot zover het slechte nieuws.

Rugstreeppad

Enkele maanden geleden was het boswachtersnieuws vanuit het Westduinpark aanzienlijk positiever. Tot ieders verrassing dook ineens de zeer zeldzame Rugstreeppad op in het Haagse natuurgebied. Of de boswachter de scholen langs is geweest om het goede nieuws te melden, is mij niet bekend.  Dinsdag wandelde ik vanaf de helaas gesloten Jutterskeet van Ome Jan (wel in het weekend geopend) langs de Duitse bunkers van Kijkduin , over de duinpaden door het Westduinpark en langs de Scheveningse havens naar de binnenstad van Den Haag. Genietend van de eerste zonnestralen, mijmerend en lezend over de AtlantikWall en onwetend over de Rugstreeppad en getreiterde Hooglanders. Nederland verveelt nooit.

April 2013: Den Haag; Rand Westduinpark tussen Kijkduin en Scheveningen (foto: René Hoeflaak)

April 2013, Den Haag; Rand Westduinpark tussen Kijkduin en Scheveningen (foto: René Hoeflaak)

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s