Almere

Kotterbos

Zaterdag 11 augustus 2012: Almere, Kotterbos (foto: René Hoeflaak)

De Provincie Flevoland en Staatsbosbeheer zijn samen aan het werk in het Kotterbos. “De natuur wordt beter beleefbaar en het bos gevarieerder” aldus de provincie. Gisteren beleefden wij het Kotterbos met de veertien kilometer lange ON TRACK wandeling De Oostvaarders. De beleving begint en eindigt bij station Almere Oostvaarders. Het nu al gevarieerde Kotterbos is de centrale factor. Van bovenaf heeft het bos een driehoekige vorm ingesloten tussen stadswijken, water en wilde natuur. Via de Oostvaarders- en Stripheldenbuurt bereiken we de randen van het bos en koersen we richting het kanaal De Lage Vaart. Wat vooral opvalt is de rust, een belevenis op zich. Op een enkele hobbyvisser na, lijken niet veel Almeerders het Kotterbos te willen beleven. Ook vanaf het uitkijkpunt bij de spoorlijn Almere-Lelystad lijkt de stad ver weg. Net als de grazers in natuurgebied De Oostvaardersplassen, aan de andere kant van het spoor. Drie buizerds zweven boven ons hoofd. Hoe beleefbaar kan een bos zijn?

Almere, zicht op de rand van de Oostvaardersplassen vanaf het Jan van den Boschpad (foto: René Hoeflaak)

Op het Jan Van den Boschpad houden we het natuurgebied aan onze rechterzijde. Van januari tot en met april is het pad gesloten voor wandelaars om edelherten de ruimte te geven en de winter door te helpen. Niet eens zo ver meer van de Oostvaardersdijk keren we om en betreden we het Fluitbos. De contouren van de Oostvaarderswijk zien we door de bomen. Met de beleefbaarheidsfactor van deze wandeling was in ieder geval dik in orde. Provincie Flevoland, koester een bos waar niet veel is te beleven!!

Almere, Jan van den Boschpad met links het Fluitbos. In de winter afgesloten en terrein voor onder meer edelherten (foto: René Hoeflaak)

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s