Londen: Mexican Restaurant Mestizo

Wie ben ik om een restaurant aan te bevelen? Smaak is immers smaak, gezellig is gezellig en een fijne avond is een fijne avond. Bovendien gaat het mij meer om het moment en met wie. Voor een proeftest – met of zonder blinddoek-  zou ik mijzelf niet zo snel selecteren. Ik ben geen expert. Meer ervaringsdeskundige. Toch durf ik het aan om iedere bezoeker aan Londen, restaurant Mestizo  aan te bevelen. Met weliswaar een overvloed aan restaurants in de omgeving van ons hotel in de wijk Camden,  gingen wij op herhaling in dit Mexicaanse Restaurant & Tequila Bar.

Groot-Brittanië, Londen. Restaurant Mestizo in de wijk Camden. (foto: René Hoeflaak)

In 2005 opende de Mexicaanse Marysol Sanchez Gonzales de eetgelegenheid aan de 103 Hampstead Road. Haar zuster opende een “zuster”vestiging in Madrid. In Mestizo is het iedere avond prettig druk, het publiek is gevarieerd en de sfeer is uiterst ongedwongen en gemoedelijk. Daarnaast is het een geliefde plek voor ex-pats uit Mexico en Latijns Amerika. Dan zit het vaak wel goed. Ondanks of dankzij  de drukte is de (Mexicaanse) bediening uiterst gastvrij en persoonlijk. Ik verval in cliché’s. En dan de smaak. Zowel de voor-,  hoofd- als nagerechten smaken letterlijk naar meer. Een goed teken lijkt mij!! De drang om het volgende keuzegerecht uit te proberen, is lastig te onderdrukken. Zo proefde ik de Mexicaanse keuken niet eerder. Ook niet in Mexico zelf. Maar dat zegt niet zoveel want dat is al heel lang geleden. Op één of andere manier blijft verzadiging uit. De tweede avond proberen we de specialiteit van het huis,  de Molcajete “Mestizo” voor twee personen. Een vulkanische stenen kom gevuld onder meer met kaas, groente, kip, chorizo, uien, avocado, koriander met vier tortillas. En ook nu is de smaak meer dan aangenaam. Prikkelend, zal een expert zeggen. Het is dat we de andere dag London weer verlaten. Een derde bezoek in vier dagen had ik niet uitgesloten. Mestizo verdient een podiumplaats. Tot zover deze aanbeveling. Voor wat het waard is. !!!!

1 reply

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s