Rotterdam: Aanklampen in het Tourcafé.

Dagelijks etappes volgen op een groot beeldscherm, na afloop live muziek en napraten met deskundigen, een tourquiz op rustdagen en dagelijks de etappewinnaar voorspellen. Maar dan moet je wel tien kilometer voor de finish binnen zijn. Binnen is het Tourcafé in Rotterdam.

Rotterdam, 27 juni 2012; Fietsenstalling om de hoek bij Espressobar Lungo aan het Delftseplein. Drie weken lang de thuisbasis voor liefhebbers van de Tour de France. Lungo ligt in de RCD van Rotterdam. RCD, een voor mij nieuwe afkorting, staat voor Rotterdam Central District, het gebied rondom het Centraal Station (foto: René Hoeflaak)

Zaterdag start de Tour de France van 2012 met een proloog in het Belgische Luik. Rotterdam is Le Grand Départ  van twee jaar geleden niet vergeten. Integendeel. Zaterdag opent Burgemeester Aboutaleb het Tourcafé van Rotterdam. Na afloop van de live uitzending volgt een optreden van de Rotterdamse band The Kik, komend seizoen de huisband van De Wereld Draait Door. Vandaag proef ik alvast sfeer, koffie en een tosti in espressobar Lungo aan het Delftseplein, tussen 30 juni en 22 juli de thuishaven van het Tourcafé en DE ontmoetingsplaats voor wielerliefhebbers. De ramen kleuren al geel. Lungo serveert Boliviaanse Hooglandkoffie. Samen met een tosti boerenkaas prima doping voor bij het kijken naar bergetappes. Ik klamp zeker nog wel een keer aan in het Tourcafé. Goede benen of niet!

Het routeschema van de Tour de France 2012. (bron: http://www.letour.fr)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s