Reizen door EK gastland Oekraïne.

Bushalte in Oekraïne, mei 2004 (foto: René Hoeflaak)

Over een week begint het EK Voetbal in Oekraïne en Polen. In 2004 reisde ik drie weken met trein en bus door Oekraine en bezocht ik onder meer het schiereiland De Krim en EK steden Lviv en Kiev. Over mijn reis schreef ik acht jaar geleden een reisverslag. Voor de Nederlands elftal supporter die deze week afreist naar Oekraïne verwijs ik graag naar mijn reisverslag  op de site van Reis om de Wereld. Een voorproefje met een terugblik.

Oekraïne, Kiev, mei 2004; Vanuit mijn hotelkamer in Hotel Rus heb ik een fraai uitzicht op het Stadion NSK Olimpiyskiyan. Het stadion uit 1923 is in 2011 in verband met het EK voor ruim een half miljard euro gerenoveerd en gemoderniseerd. Zo heeft het stadion nu onder meer een glazen ring. Het aantal bezoekersplaatsen is verlaagd van bijna 100.000 naar 60.000. Onder meer de kwartfinale en de finale zullen in dit stadion worden gespeeld. Dinamo Kiev speelt uitsluitend belangrijke wedstrijden in dit stadion. (foto: René Hoeflaak)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s