Leiden

Leiden, vorige week; Boekenhandel op de Beestenmarkt (foto: René Hoeflaak)

Het weer gaat omslaan. Een koufront nadert. De zomer doet een stap terug. Het begon net te wennen, daar in Leiden. De dagelijkse op- en afbouw van de boekenhandel op de Beestenmarkt. Vorige week liep ik op het centrale plein in de Leidse binnenstad langs enkele opvallende muren van boekenkasten. Niet de prijs of de naam van een bepaald boek was de eerste vraag die bij mij opkwam. Logischer leek mij de vraag naar de frequentie van de op- en afbouw. “Iedere dag maar dan alleen met mooi en droog weer”  luidde het nog logischere antwoord van de handelaar terplekke. Want boeken en hemelwater, dat gaat niet samen.

Leiden, vorige week; Beestenmarkt (foto: René Hoeflaak)

Ik moest direct denken aan mijn bezoek aan het Amerikaanse Boston, twee jaar geleden. Toen bezocht ik daar – ook min of meer bij toeval-  een openluchtboekenhandel, gelegen tussen twee huizenblokken. De weersomstandigheden identiek aan die van Leiden deze week. Toen leek mij de Leidse vraag minder logisch. Maar waarom, vraag ik mij nu af? Want ook het weer in Boston kan zo maar omslaan.

Verenigde Staten, Boston, september 2010: Openluchtboekenwinkel bij Boylston Street (foto: René Hoeflaak)

Categorieën:Stad en land

Tagged as: , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s