Rotterdam: Viva Afrika

Nieuwe Binnenweg Rotterdam: Restaurant Viva Afrika (foto: René Hoeflaak)

Buiten begint het al te schemeren als we restaurant Viva Afrika aan de Rotterdamse Nieuwe Binnenweg binnenstappen. De zomer die maar geen zomer wilde worden nadert haar einde. Binnen komt de warmte ons echter tegemoet. Zeker als ik een eerste slok neem uit een kalebas met exotisch mangobier en ik nadenk over de richting van vanavond. Oost- of West Afrikaans. Ofwel met je handen eten of met met bestek. We beginnen echter eerst met Ful, een goed vullend en prima smakend voorgerecht met brood, uien, tomaat en gestampte capucijnen aangevuld met een soort pindasaus. Lekker.

Viva Afrika; Mango bier dinken uit een kalebas (foto”: René Hoeflaak)

Voor de hoofdgerechten kiezen we voor Oost-Afrika. De Oost Afrika special (mix) en de Soedanese Menchet Abesch (spinazie, linzen, gehakt, sla) eten we met enjera’s, Afrikaanse pannekoeken. De maaltijden zijn niet alleen voedzaam, gevarieerd en smaakvol maar ook nog eens gezond. Buiten is het inmiddels donker en koelt het af. Daar merken we binnen niets van. Integendeel. Het enige wat nog ontbreekt is het geluid van krekels en kikkers. De Tjakrie (couscous met fruit en yoghurt) sla ik over. De krokodillen- en struisvogelgerechten proberen we de volgende keer. Met een Big Mama koffie sluit ik een smakelijke, sfeervolle en vooral betaalbare (€ 35,00 pp) avondje Afrika af. (voor de kritische lezers onder ons: Ik kan er niets anders van maken :-)) Laat de herfst maar komen!!!

Viva Afrika; Voor we naar buiten gaan bekijken we de ruimte waar onder meer cocktail- en percussieworkshops worden gegeven (foto: René Hoeflaak)

Categorieën:Stad en land

Tagged as: ,

2 replies

 1. Lijkt mij een hele leuke ervaring. Kijk er naar uit de krokodillenvlees te proeven. Denk dat ik het ga uitproberen. Heb de website bezocht en ziet er goed uit. Leuke foto’s ook.

  Like

 2. Hej Rene leuk stukje over Viva Afrika
  Mischien kunnen we de volgende keer er wel weer gaan eten.
  Want er staan nog genoeg intressante dingen op de kaart
  Gr Pieter

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s