SkyLounge in Amsterdam: Na de bitterballen lonken de grachten.

Amsterdam, vrijdag 5 augustus 2011; De loungebanken in de SkyLounge aan de Oosterdokskade zijn nog leeg (foto: René Hoeflaak)

Het terras van de Schreierstoren; Zeker niet het minste terras van Amsterdam. Toch lonken vanuit de hemel de witte terasstoelen van de Skylounge. En zo stappen wij een half uur later uit de lift op de elfde etage van het fonkelnieuwe Minthotel aan de Oosterdokskade en bestellen we in de SkyLounge twee Japanse Kirin Ichiban biertjes. We begeven ons op niveau nietwaar!!. De rollen zijn in enkele minuten omgedraaid. Want vanachter de beglazing van het terras van de Skylounge kijken wij nu uit maar zeker niet neer op het terras van de Schreierstoren. Na de sloop van het voormalige postkantoor op het Oosterdokeiland en het daarmee ter ziele gaan van Club 11 is de Skylounge de nieuwste Amsterdamse Hotspot op hoogte in spé. Het Minthotel is nog geen twee maanden geleden geopend en is met 553 kamers één van de grootste hotels van de hoofdstad. “Wij zijn de grootste”aldus de kelner van de Skylounge. Het Minthotel is de eerste uit de “Mint”keten buiten het Verenigd Koninkrijk.

Amsterdam; Uitzicht op de Schreierstoren en de Nicolaaskerk vanaf het terras van de SkyLounge (foto: René Hoeflaak)

Het concept van de Mintketen is helder. Strakke en transparante nieuwbouw, verfrissende(mint) design en op een unieke locatie en als het even kan een SkyLounge. Om de doelgroep van het hotel te vergroten is bewust gekozen voor een vier, in plaats van een vijfsterrenstatus. “Dat betekent dus kamers kleiner dan 26 vierkante meter en geen badjas” aldus onze praatgrage en allervriendelijkste ober bij het opdienen van een portie Amsterdamse bitterballen (€ 8,50). Volgens diverse promotionele recencies zou de Tower Bridge in London te zien zijn. Dat is wat overdreven. De Amsterdam Arena is met enige moeite nog net te zien. Amsterdam en haar toeristen weten de Skylounge nog niet te vinden. De lange bar binnen- met internationaal personeel- de rode loungebanken en de eettafels zijn leeg. De twee terrassen buiten, één op de zuidzijde van de stad en een grotere met uitzicht op het Centraal Station, bieden nog voldoende plaats. Het uitzicht verzadigt snel want na de bitterballen en het Japanse Bier lonken de grachten.!!!

Amsterdam; Terras SkyLounge (foto: René Hoeflaak)

Uit de serie loungebars op (hotel)daken: Loungebar Fresh Hotel Athene, mei 2011: (foto: René Hoeflaak)

Categorieën:Stad en land

Tagged as: , ,

1 reply

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s