Edwin van der Sar en Mick Hucknall; Jack van Gelder en Ron Wood

Amsterdam Arena, gisteravond: Edwin van der Sar in de pauze tussen "zijn" twee afscheidswedstrijden (foto: René Hoeflaak)

Voorhout en Denton(UK). 1970 en 1960.  Geboorteplaatsen en -jaren van latere beroemdheden. Edwin van der Sar en Mick Hucknall (buurmannen??) De laatste toerde vorig jaar de hele wereld rond met een Farewell – afscheids- Tournee van Simply Red. Het afscheid van Edwin van der Sar duurde, gisteren, bijna drie uur en maakte indruk. Eerlijk is eerlijk. Zo verraste Edwin van der Sar (mij) met zijn persoonlijke keuze voor de pauze-artiest, Mick Hucknall, voormalig voorman van Simply Red en vooral ook fanatiek aanhanger van Manchester United.

Amsterdam Arena: Mick Hucknall bezingt de afscheid nemende Edwin van der Sar (foto: René Hoeflaak)

De gepensioneerde doelman was naar verluidt vereerd met de komst van Hucknall. Hucknall wekte zichtbaar de indruk dat dit meer dan wederzijds was en trapte een tikkie terug tijdens “The Right Thing”. Van der Sar zien we terug bij Jack van Gelder als N.O.S. analist van Champions League wedstrijden en Hucknall bij Ron Wood als vervanger van Rod Stewart bij de reunietournee van The Faces. En zo gaat ieder zijn eigen weg. “Holding back the years” !!

Amsterdam Arena: Manchester United Supporters nemen afscheid van Edwin van der Sar (foto: René Hoeflaak)