Rotterdam: MS Rotterdam

Rotterdam, 3 juli 2011: MS Rotterdam, enkele uren voor vertrek naar New York (foto: René Hoeflaak)

Een zondagmiddag in Juli 2011: Sterling Silver Biefstuk van de beste kwaliteit in de Pinnacle Grill, geserveerd aan tafels met frette tafellinnen, garnalen shu mai in de Tamarind. Een greep uit de menukaart en de website van de Holland America Line. Met een half uur vertraging gooit de MS Rotterdam haar trossen los van de Rotterdamse Wilhelminapier. Bestemming New York. De gehele zondagmiddag heerst er een opgewonden sfeer rondom Cruise Terminal. Taxi’s rijden af en aan, porters sjouwen met koffers, blaasorkesten op de kade, lange rijen voor de incheckgate, uitzwaaiende familieleden, bejaarde mannen in strak maatkostuum, gespannen en ontspannen gezichten en … een vermiste passagier.

Rotterdam; 3 juli 2011; Jaren vijftig herleven op de Wilhelminapier bij het vertrek van de MS Rotterdam naar New York (foto: René Hoeflaak)

Ingredienten genoeg om te fantaseren over de Wilhelminapier in de jaren vijftig en zestig. Morgen vaart de Rotterdam met haar 1.316 pasagiers en 593 bemanningsleden – inclusief de topkoks Spijkers en Tausch- de haven van het Engelse Southampton binnen. Over tien dagen die van New York. TV Rijnmond doet dagelijks verslag van de cruise. De “vermiste” passagier is overigens terecht en geniet inmiddels van een heerlijke Sterling Silver Biefstuk.

Rotterdam; 3 juli 2011; Porters aan het werk op de Wilhelminakade (foto: René Hoeflaak)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s