Rotterdam, Manhattan aan de Maas (18); Rijnhavenbrug en meer….

Rotterdam vandaag, bouw van de Rijnhavenbrug (foto: René Hoeflaak

Strak blauwe hemel en 28 graden. Prima dag voor een rondje langs de velden op de Rotterdamse Wilhelminapier. De eerste paal van de Rijnhavenbrug (niet te verwarren met de officiële eerste paal, zo weet ik sind zaterdag) ging 16 februari 2011 in de grond.  We zijn nu drie maanden verder en door de cilindervormige palen in de Rijnhaven krijg ik al een aardig beeld van de vorm. Zo te zien is de bouw gestart aan de Katendrechtse oever. De Rijnhavenbrug, ontworpen door Quist Wintermans Architecten uit Rotterdam, zal nog dit jaar open gaan en verbindt de Wilhelminapier met Katendrecht. Katendrecht komt zo een stukje dichter bij het centrum. De 160 meter lange brug begint en eindigt bij Hotel New York en eindigt en begint op Katendrechtse Deliplein. Het is nog steeds onduidelijk of de brug ook toegangelijk zal zijn voor brommers of alleen voor voetgangers en fietsers. Volgens diverse berichten is de opening en sluiting (of neer- en ophalen) van de brug een sensatie. We gaan het zien. En dan “De Rotterdam” van Remco Koolhaas. De toren gaat nu echt groeistuipen krijgen. Volop bedrijvigheid tussen de vier reusachtige rode kranen, zo zie ik vanaf het terras van café Rotterdam (geen familie).

Rotterdam, Wilhelminakade vanmiddag. De "Rotterdam" in aanbouw (foto: René Hoeflaak)

De “verticale stad” van 160.000 vierkante meter met een hotel, kantoren, woningen, winkels, restaurants , een parkeergarage en sportcentra is in 2013 klaar. Zie ook mijn eerdere post over dit project. Zeventig procent van de woningen zou verkocht of verhuurd zijn. Het zal niet lang meer duren of de volgende projectenop de pier, Boston, San Fransisco en Philadelphia, gaan van start. Wordt vervolgd.

Rotterdam, vanmiddag; Tropische temperaturen op de Wilhelminapier (foto: René Hoeflaak)

Categorieën:Stad en land

1 reply

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s