Rotterdam; Manhattan aan de Maas (15): De Rotterdam

De Maastoren is al een paar maanden in gebruik en niet meer uit het Rotterdamse stadsbeeld weg te denken. De buurman, de Vancouver Building, lijkt al een tijdje af maar staat nog leeg. Waar is het wachten op….? Vierhonderd meter verderop is de New Orleans Toren zo goed als klaar. Lantaren/Venster nam op 2 juli jl. al afscheid van de Gouvernestraat en heropent haar nieuwe deuren in oktober in de New Orleans. De schuine streep zal uit haar naam verdwijnen. Lantaren/Venster heet dan LantarenVenster. Zie ook: http://www.lantaren-venster.nl/.  Honderd meter van de New Orleans zijn de fundamenten geslagen voor de Rotterdam, een jaar na het bouwwrijp maken van de grond. Voor het bouwterrein hangt een kartonnen uitvoering van heet gebouw. Het terras van het naastgelegen café Rotterdam (naar mijn smaak één van de beter terrassen van Rotterdam) is weer heropend.   De 149,4 meter hoge toren zal in 2013 klaar zijn. De architect noemt de Rotterdam de “verticale stad”. Door haar vele functionaliteiten zal een verblijf in het gebouw 24 uur per dag aangenaam zijn, aldus de architect. In het gebouw komt een NH Hotel met 266 kamers, veel horeca, kantoorafdelingen van de gemeente Rotterdam,  een congrescentrum en 220 woningen. Zeventig procent is reeds verkocht. Na de Rotterdam volgen nog Havana, Chicago en Boston.

Rotterdam, gisteren; Bouwterrein "De Rotterdam" op de Wilhelminapier (foto: René Hoeflaak)

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s