Suriname: Ontspannen op “de Plantage”

Suriname, Het restaurant van Hotel de Plantage (foto: René Hoeflaak)

Op veertig minuten rijden van Paramaribo, in het district Commewijne, ligt Hotel Restaurant de Plantage. Op de folder van De Plantage staat dat natuur en rust de sleutelwoorden zijn. Wie niet onthaast en onstpant in/op/bij de Plantage, onthaast en ontspant nergens. Twee dagen en nachten verblijven we op de Plantage en zijn we te gast bij Peter en Pieter, de eigenaren. Peter gaat over “inside” en Pieter over “outside”, aldus Peter. Pieter neemt ons mee in de tuin en het bos rondom de (acht) huisjes, een voormalige cacao-plantage. We plukken en proeven fruit, vruchten, bonen en noten, wandelen langs een kreek met kaaimannen en beklimmen de vijftien meter hoge uitkijkpost. 

De Uitkijktoren in het bos bij de Plantage werd in zes maanden gebouwd. (foto: René Hoeflaak)

Als we mugvrij bovenop de toren staan vertelt Pieter ons over het ontstaan van het resort, dat na ruim drie jaar bouwen in 2006 werd geopend. Nederland is voor beide heren in diverse opzichten “ver” weg. Dit is hun thuis. 

Plantage Hotel; Huisje nummer 1; Er zijn zes tweepersoons- en twee vierpersoonshuisjes op de Plantage (foto: René Hoeflaak)

Ik ben nog net niet jaloers, maar het scheelt niet veel :-). Ga maar na; ’s Ochtends ontwaak ik onder het geluid van kwakende kikkers en fluitende vogels, word ik echt wakker in de jacuzzi bij het zwembad, hang ik na het ontbijt in de  de hangmat voor onze hut, neem ik de rest van de dag zo nu en dan een duik in het zwembad en sluiten we dag, onder het genot van een Parbo, af met een prima smakende Indonesische Rijsttafel. Lang leve de vleermuizen, krekels, kikkers, gekko’s en de vooral de rust. Bij leven en welzijn, tot de volgende keer. 

Jonge leguaan in de tuin van Hotel de Plantage (foto: René Hoeflaak)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s