Sport op zondag in Rotterdam en Amsterdam; Hazen en assistenten

Rotterdam, vanochtend, even na elf uur en net voorbij de Erasmusbrug. De  Rotterdam Marathon is vijf minuten van start en een kopgroep trekt zich aan mij voorbij. Het gaat hier om een groep met louter en alleen Afrikaanse tempomakers/”hazen” en louter en alleen Ethiopische en Keniaanse favorieten. Niet ver daarachter, volgt een tweede groep. Het gaat hier onder meer om de latere Nederlandse kampioen Koen Raymaekers, de Australiër Micheal Shelley en James Carney uit de VS. Ook zij hebben gezelschap van hun eigen “hazen”, zeg maar de assistenten van dienst. De grens van de “hazen” ligt op 25 kilometer.  Tot zover Rotterdam.  En dan Amsterdam, enkele uren later; Eénrichtingsverkeer in de Amsterdam Arena bij Ajax- VVV Venlo; De assistent-scheidsrechter van dienst (Van Dongen of Boonman?) heeft een rustigere middag. De middellijn is zijn grens. Geen haas te bekennen.     

Amsterdam Arena vanmiddag; Rustige middag voor de assistent-scheidsrechter. (foto: René Hoeflaak)

Rotterdam Marathon vanochtend. Raymaekers, Shelley en Carney krijgen assistentie van hun "hazen". (foto: René Hoeflaak)

Categorieën:Stad en land

Tagged as: , , , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s