Winter 2010; het NAC van de winters

Winter 2010; Bijna iedere dag sneeuw op het spoor. Zoals ook vanmiddag op Utrecht Centraal Station (foto: René Hoeflaak)

Twee maanden geleden berichtte ik al over sneeuw, ijs en vrieskou. Vandaag met de trein naar Hilversum.  Rails en weilanden nog steeds besneeuwd. IJs op de sloten en vaarten. Brokken ijs in de Gouwe. Het is half februari. Aan deze winter lijkt geen einde te komen. Maar nog steeds is het officieel geen koude winter. Dus wat klaag ik. Volgens de KNMI staat het Hellmann koudegetal nu op 93,5. Pas bij 100 is er sprake van een koude winter. Ik twijfel of ik wil dat we dat gaan halen. Meer dan een middenmoter (zeg maar positie  NAC Breda) in de ranglijst van  koude winters vanaf 1900 is deze winter niet.  De vooruitzichten voor de komende veertien dagen neigen naar een temperatuurstijging richting de plus vijf graden. En dan is het al voorbij 1 maart. Dat klinkt al een beetje als lente.  Zie ook: http://www.knmi.nl/klimatologie/lijsten/hellmann.html

Categorieën:Stad en land

Tagged as:

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s