Onderschat Harderwijk niet

Het jaarlijks weekendje weg met Otto en Willem bracht ons dit jaar naar Hotel Baars in Harderwijk. Harderwijk heeft ons positief verrast. Een wandeling door de stad en langs het water is leerzaam en goed voor je kennis der Vaderlandsche Geschiedenis. We hebben hier te maken hebben met een stad met een rijke en niet te onderschatten historie. Zo wist ik niet dat Carl Linnaeus en Boerhaave promoveerden aan de voormalige Universiteit van Harderwijk (vooral vanwege de snelheid en de lage kosten, zo lees ik vandaag in het boek Heel Nederland van Rik Zaal). Evenmin wist ik dat het werfdepot van Harderwijk- schuin tegenover Hotel Baars- een voormalige kazerne was voor koloniale troepen. En dan heb ik het nog niet eens over de Provinciale Munt die in de 16e eeuw in Harderwijk werd geslagen en de Zuiderzee visserij. Ook ten aanzien van de horeca komen we flink aan ons trekken. Er zijn tientallen restaurants, eetcafé’s en kroegen. We hebben twee  prima en gezellige avonden in Nicky’s Inn. De muziekkeuze lijkt te zijn samengesteld uit onze eigen platenkast. Nee, onderschat Harderwijk niet.

De Vischpoort in Harderwijk op zaterdagavond (foto: René Hoeflaak)

Categorieën:Stad en land

Tagged as: ,

1 reply

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s