Arjen en Jette wandelen in 7 jaar van Rotterdam naar New York

In 2015 liep Rotterdammer Arjen Ulrich in zes maanden door 11 landen van Nederland naar New York via onder meer Engeland, IJsland, Groenland en Canada. In mei van dit jaar begint hij wederom aan een wandeling richting New York. Nu met zijn vriendin Jette en in oostelijke richting. Een wandeling van maar liefst 7 jaar door 37 landen. Vorige maand liep ik met Arjen langs de oevers van de Rotterdamse Maas en spraken wij onderweg over het komende wandelavontuur.

Arjen Ulrich wandelend op de Van Brienenoordbrug, Rotterdam januari 2022 (foto: René Hoeflaak)

Op de website walk2nyc.com is te lezen hoe en waarom Arjen en Jette in zeven jaar door 37 landen wandelen. Op een wereldkaart staan de markeerpunten aangegeven. ‘’New York is onze richting en niet per definitie onze eindbestemming. Want onze wandeling staat immers in het teken van ontmoetingen. Daarom lopen we ook niet continu door de natuur maar meer in stedelijk gebied. Tot aan Zwitserland en verder in Europa staan de markeerpunten en de bestemmingen redelijk vast’’ aldus Arjen aan het begin van onze wandeling.

Arjen en Jette (foto: Walk2NYC )

Ontmoeten en wandelen

Arjen en Jette willen hun ontmoetingen onderweg vastleggen en beschrijven op sociale media en de eerdergenoemde website. Arjen: ‘’we willen aantonen dat de ‘gewone’ mens goede bedoelingen heeft en dat ieder mens zijn of haar eigen verhaal en geschiedenis heeft. En dat de individuele mens niet het gevaar is in de wereld’’

De wandeling duurt zeven jaar en dat is een lange tijd. ‘’We kijken telkens een jaar vooruit. Wat wij doen is de ultieme vorm van ‘slow tourism’. Hoe langzamer je verplaatst, hoe meer je op plekken komt waar andere reizigers niet komen. We leggen gemiddeld 20 a 25 kilometer per dag af. Pas in Japan nemen we wellicht een vliegtuig’’.

Routekaart Walk2NYC

Overnachten bij lokale mensen

De wereld is in beroering. Arjen en Jette zijn realistisch en houden er dan ook rekening mee, dat de route onderweg wordt aangepast. ‘’neem Noord-Korea, het zal lastig zijn om door dat land te wandelen’’

Het idee is dat Arjen en Jette zo veel mogelijk overnachten bij lokale mensen, die ze onderweg ontmoeten. Als het echt net anders kan, dan wordt de tent opgezet. En werken onderweg sluit Arjen ook niet uit. ‘’bijvoorbeeld voor een NGO.

Rotterdam naar Dordrecht

Arjen en Jette delen hun ervaringen en avonturen zoals gezegd op sociale media en hun  website.’’ mogelijk dragen we bepaalde wandeldagen op aan bepaalde mensen, bijvoorbeeld aan donoren, want donaties zijn altijd welkom’’

De wandeling start medio mei. De eerste etappe is van Rotterdam naar Dordrecht.‘’ startpunt is waarschijnlijk een koffiezaak vlakbij ons huis in het Coolhavengebied. Wie de eerste kilometers mee wil wandelen, is welkom’’ 

    

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s