Schuinesloot

Straatnaambotdje Schuineslootweg in Schuinesloot (foto: René Hoeflaak)

Straatnaambordje Schuineslootweg in Schuinesloot (foto: René Hoeflaak)

Wandelen op de Schuineslootweg in Schuinesloot. Het overkomt je. Zomaar op een zaterdagmiddag. Van het ene op het andere moment. Voor de gemiddelde Schuinesloter wellicht een alledaagse ervaring maar voor mij verre van dat.

Als ik een foto maak bij het binnentreden van Schuinesloot en een medewerker van een lokale kapsalon vervolgens als een waakhond aanslaat met de vraag ‘waarom fotografeert u hier?’  is één ding duidelijk. Het Overijsselse Schuinesloot en ik moeten aan elkaar wennen. Mijn antwoord ‘omdat iedere straat  een verhaal heeft’ verschaft mij overigens niet alleen onbelemmerde toegang tot Schuinesloot maar blijkt ook een antwoord in de goede richting.

Schuineslootweg. Van drassige zandweg naar postcode 7777

Schuineslootweg, Schuinesloot (foto: René Hoeflaak)

Schuineslootweg, Schuinesloot (foto: René Hoeflaak)

Want de Schuineslootweg vertelt het verhaal van Schuinesloot.  Een eenvoudig aangeharkt boerendorp van nog geen duizend inwoners. Op de rand van Drenthe en Overijssel. Ontstaan door de vestiging van boeren in een eeuwenoud veengebied. Rond 1900. De Schuineslootweg vertelt  de geschiedenis en de ontwikkeling van Schuinesloot, Overijssel, Nederland, Europa en de wereld. Van drassige zandweg naar sintelweg in 1920. Van sintelweg in klinkerweg, dertig jaar later. En vanaf 1961 een volwassen asfaltweg met een postcode om nooit te vergeten. 7777

Crossen met zitmaaiers en Kip PiriPiri

De Schuineslootweg is de slagader van Schuinesloot. Op tien minuten lopen van de grote buurman Slagharen. De thuishaven van zakenman Hannie van der Most. Hij heeft een sloopbedrijf in –jawel-  Schuinesloot.  Den Haag heeft zijn 3e dinsdag van september. Met Prinsjesdag. Schuinesloot zijn jaarlijkse  2e weekend van september met TRS. Het Prinsjesdagevenement van Schuinesloot. TRS staat voor Trekkertrek & Rommelcross Schuinesloot. Een jaarlijks evenement met programmaonderdelen als onder meer achteruitracen en  crossen met zitmaaiers, deelnemende teams als Schijtbakken, Duivel en Ferrari en gesponsord door onder meer de Jumbo van Slagharen en Kiprestaurant PiriPiri in Rouveen . Wie zich nog wil aanmelden  voor de Rommelcross is te laat, zo is te lezen op TRS Boeren.nl. Hoe dan ook. Schuinesloot overkomt je.

20 juni 2015: weiland in Schuinesloot (foto: René Hoeflaak)

20 juni 2015: weiland in Schuinesloot (foto: René Hoeflaak)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s