Jeffrey Foucault en Ry Cavanaugh

Rotterdam, Theater Walhalla, 14 april 2014: Jeffrey Foucault (René Hoeflaak)

Rotterdam, Theater Walhalla, 14 april 2014: Jeffrey Foucault (René Hoeflaak)

Deze maand toert singer songwriter Jeffrey Focault uit Wisconsin, USA door Zwitserland, Frankrijk, Duitsland en Nederland. Maar niet alleen. Want tijdens de Europese toernee deelt hij zijn podium samen met collega Ry Cavanaugh uit Boston, USA. Cavanaugh is in zijn thuisstad vooral bekend met zijn band Sessions Americana. Twee gitaren, één microfoon en een hoeveelheid wijn. Meer hebben de twee Amerikanen niet nodig, zo is te lezen op de site van Jeffrey Foucault. En inderdaad, die ingrediënten- maar dan met water in plaats van wijn- blijken maandagavond in Theater Walhalla in Rotterdam toereikend voor een geslaagde maandagavond met pure en subtiele Amerikaanse country, blues en folk muziek. Voor de pauze wisselen de heren elkaar achter de microfoon af.

Rotterdam, 14 april 2014: Ry Cavanaugh (foto: René Hoeflaak)

Rotterdam, 14 april 2014: Ry Cavanaugh (foto: René Hoeflaak)

Eerst de bescheiden Cavanaugh en dan Foucault zelf met onder meer het wonderschone ‘Left Town’ en ‘Des Moines’ over de hoofdstad van de Amerikaanse staat Iowa. Na de pauze wisselen de heren elkaar na ieder nummer af in een zogenaamde shoot-out waarbij Cavanaugh en Foucault zichzelf de opdracht geven elkaars liedjes met grappige anekdotes aan elkaar te praten. En dat werkt. De sfeer wordt losser, zeker als Cavanaugh ‘Pop Life’ van Prince aan de playlist toevoegt. Maar het zijn toch vooral de songs en verhalen van Foucault die een anekdote rechtvaardigen. Zijn doorleefde stem helpt daar natuurlijk bij. Nummers over oer thema’s des levens als liefde, heimwee en begeerte en over ranzige saloons en whisky bars langs verlaten wegen. Amerikaanse media bestempelen Foucault als een jongeman met een oude ziel. En daar zit wel wat in. Voor zijn publiek geldt in Walhalla het tegenovergestelde. En ook dat maakt de avond zo boeiend. De aandacht verslapt twee uur lang geen seconde. Noch bij het publiek noch bij het duo uit Amerika. Een verdienste van Foucault en Cavanaugh. Wederom dus een geslaagde avond in de reeks Holland Americanalijn in het Rotterdamse theater.

Rotterdam. Walhalla Theater: Ry Cavanaugh en Jeffrey Foucault (foto: René Hoeflaak)

Rotterdam. Walhalla Theater: Ry Cavanaugh en Jeffrey Foucault (foto: René Hoeflaak)

Categorieën:Stad en land

Tagged as: , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s