Walt Wilkins & The Mystiqueros (USA)

26 november 2013: Rotterdam, theater Walhalla: Walt Wilkins & The Mystiquerios uit Texas, USA. Vlnr: Bart de Win, Jimmy Davis, Walt Wiliins en Bill Small (foto: René Hoeflaak)

26 november 2013: Rotterdam, Theater Walhalla: Walt Wilkins & The Mystiquerios uit Texas, USA. Vlnr: Bart de Win, Jimmy Davis, Walt Wilkins en Bill Small (foto: René Hoeflaak)

Eind september toerde de Amerikaanse singer-songwriter Sam Baker door Nederland voor een aantal meeslepende optredens. Baker trad onder meer op  in het Rotterdamse LantarenVenster.  Nog geen twee maanden later maar dan vierhonderd meter verder staat Walt Wilkins, geestverwant, vriend  en  voormalige producer van Baker, op het podium van Theater Walhalla in de Rotterdams wijk Katendrecht.  Austin aan de Maas. Om blij van te worden. Theater Walhalla organiseert de komende winter de concertreeks ‘Holland Americana’ lijn. Een serie van optredens met nationale en internationale artiesten uit het Americana- en singer-songwritergenre.  Walt Wilkins & The Mystiqueros uit Texas, USA opende dinsdagavond de veelbelovende reeks.Tijdens de tournee door Nederland en België wordt Wilkins bijgestaan door ‘slechts’ drie Mystiquerios. Maar wel een supertrio. Met gitarist en zanger Jimmy Davis, in de jaren tachtig en negentig regelmatig optredend voor MTV shows, gitarist, zanger en producer Bill Small en de Nederlandse singer-songwriter, toetsenist en accordeonist  Bart de Win. De vier muzikanten nemen Walhalla ruim twee uur lang mee op een muzikale rondreis door de binnenlanden van Amerika met als middelpunt thuishaven Texas.

Rotterdam, Theater Walhalla: Mystiquero Bart de Win (foto: René Hoeflaak)

Rotterdam, Theater Walhalla: Mystiquero Bart de Win (foto: René Hoeflaak)

Texas

Voor wat betreft de leadvocals nemen Davis, De Win, Small en Wilkins voortdurend het stokje over. Ieder met een eigen karakteristieke stem en een eigen verhaal met steeds weer terugkerend thema’s als liefde, heimwee en vooral de voorliefde voor Texas. Zoals het door Jimmy Davis gezongen en geschreven “Leaving Texas Again”.   Prachtige luisterliedjes om je ogen bij te sluiten. Voor op veranda, uitkijkend over een rivier, een fles whisky binnen handbereik.  Songs als “Trains I Missed”  raakt zelfs de meest nuchtere Rotterdammer. Nu begrijp ik waarom nummers van Wilkins in het verleden zijn opgenomen door grootheden als Kenny Rogers en Ricky Skaggs. Alsof ze gestuurd zijn door de VVV van Austin nodigen Wilkins en zijn muzikale vrienden het aandachtig luisterende publiek in Walhalla herhaaldelijk uit voor een bezoekje aan Texas. Missie geslaagd. De koffers lonken. Walt Wilkins & The Mystiqueros treden de komende week nog op in Nuenen, Giessen-Oudekerk, Borger, Houffalize (België), Eindhoven en Purmerend.

Rotterdam, Walt Wilkins (foto: René Hoeflaak)

Rotterdam, Walt Wilkins (foto: René Hoeflaak)

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s