Sabrina Starke

Matinee du Monde (foto: René Hoeflaak)

Matinee du Monde. Zowel in Rotterdam als Den Haag (foto: René Hoeflaak)

Wie de kilte van de komende wintermaanden wil ontlopen en verlangt naar verwarmende Afrikaanse en tropische klanken hoeft niet ver weg. Althans niet op de eerste zondag van de maand. Want ook dit jaar organiseert het grensverleggende Rotterdamse poppodium Grounds het Afrikaanse dansfeest Matinee du Monde.  Een Afrikaans dansfeest voor volwassenen en kinderen waarin de van oorsprong Senegalese zanger Omar Ka en zijn band herfst en winter buiten de deur houdt. Met vooral opzwepende en meeslepende ritmes en iedere editie een speciale gast. De gast van de eerste zondagmiddag van november is Sabrina Starke. De Rotterdamse zangeres maakte in Grounds op zondagmiddag de oversteek van Afrika naar Noord-Amerika  en bracht in Rotterdam continenten en muziekstromen bij elkaar met haar (te) korte maar indrukwekkende eerbetoon aan de Amerikaanse soulzanger Bill Withers. Met Starke’s vertolking van klassiekers als “Just the two of us” en “Lean on me” gaat de zon spontaan schijnen op deze verregende en donkere herfstdag. De Matinee du Monde serie is dit jaar ook gestart in Korso in  Den Haag. Laat de winter maar komen.

Rotterdam, Podium Grounds, 3 november 2013: Gastoptreden van Sabrina Starke op Matinee du Monde (foto: René Hoeflaak)

Rotterdam, Podium Grounds, 3 november 2013: Gastoptreden van Sabrina Starke op Matinee du Monde (foto: René Hoeflaak)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s