Düsseldorf

Düsseldorf, vandaag: Zoals iedere dag, kerst of geen kerst, 'Der Fotograf'  verwelkomt de bezoekers van Düsseldorf Hauptbahnhof (foto: René Hoeflaak)

Duitsland, Düsseldorf, vandaag: Zoals iedere dag, kerst of geen kerst, ‘Der Fotograf’ verwelkomt de reizigers van en naar Düsseldorf Hauptbahnhof (foto: René Hoeflaak)

Morgen om 09.00 uur is Düsseldorf weer de zevende stad van Duitsland en de stad van ‘Kaffee und Kuchen auf 172 meter’. Maar vandaag, gisteren en eergisteren even niet. Een fotograaf op eenzame hoogte, verlaten straten, dichte winkels, een streaker met een cowboyhoed, temperaturen met dubbele cijfers, Turks bier en tropische cocktails in een Russische bar, wel of geen bitterballen, de oudste brouwerij gesloten, koekjes kopen op de rand van de nacht maar vooral ook een gezellige en vrolijke kerstdag in Meerbusch. Kerst in Düsseldorf. Bijna drie dagen lang een verlaten spookstad. Dusseldorf, de stad van Wim Wenders en Kraftwerk. Pokalsieger in 1979 en 1980. De stad van ‘Erlebnis’ bouwstenen. Düsseldorf telt bijna zeshonderdduizend inwoners. Maar met kerst even niet!?!

Düsseldorf: De Königs Allee is één van de sjiekste, duurste en drukste winkelstraten van Duitsland maar niet op ....... (foto: René Hoeflaak)

Düsseldorf: De Königs Allee is één van de sjiekste, duurste en drukste winkelstraten van Duitsland maar niet op ……. (foto: René Hoeflaak)

Duitsland, Centrum Düsseldorf, 24 december 2012: Een  verlaten Breite Straße (foto: René Hoeflaak)

Duitsland, Centrum Düsseldorf, 24 december 2012: Een verlaten Breite Straße (foto: René Hoeflaak)

2 replies

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s