Rotterdam: Stadsinitiatief 2013

“Er is meer over de plannen nagedacht dan vorig jaar”. Zo luidde de eerste voorzichtige conclusie van wethouder Korrie Louwes in de trouwzaal van het Rotterdamse Stadhuis op de avond van het Stadsinitiatief.  Voor het definitieve  “ja” woord zal Rotterdam nog moeten wachten tot de lente. Want dan weten we welk plan tot het beste  Stadsinitiatief van 2012/2013 wordt uitgeroepen. De hoofdprijs: maximaal 2,5 miljoen euro om het plan verder uit te werken. Met het Stadsinitatief wil de gemeente Rotterdam de samenwerking tussen inwoners en organisatie versterken. In presentaties van  telkens drie minuten kon Rotterdam gisteravond alvast kennis nemen van 32 – niet alle- ingediende plannen.

Rotterdam, gisteravond; In de trouwzaal van het Stadhuis presenteert Robert Domisse zijn plan voor de Hef Experience (foto: Rene Hoeflaak)

Van zwemboot tot postzegeltuin, van Hef experience tot de zuiderlingmunt, van stadskeuken tot kinderboek en van schaatsbaan tot en met een klimtoren. Maar vooral ook veel groene en kindvriendelijke plannen. Plannen voor en van Rotterdammers. Zoals het bedoeld is. Een avond waar ik energie van krijg. Maar het was gisteren vooral ook de avond van plannenmakers onder elkaar. Want waar waren de Rotterdammers zelf? Zeg maar de doelgroep. Hoe dan ook, het wordt een hete winter voor een aantal creatieve Rotterdammers. De komende maanden zal ik aandacht besteden aan de mensen achter de plannen. Zie hier alle ingediende plannen.

Categorieën:Stad en land

Tagged as:

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s