Nuttig?? Deel II

Voor de afwisseling enkele goedbedoelde en ongevraagde tips. Tegen het nutteloze aan. Ik begin met een doorsnee zaterdagavond in een Brits stadscentrum. Liverpool, Edinburgh, Newcastle of Cardiff. Om het even. Het straatbeeld is identiek. Weer of geen weer. Zomer, winter. Je moet het zien om het te begrijpen. Iedereen die niet begrijpt wat ik bedoel maar ook diegenen die dat wel doen, verwijs ik graag naar de fotoserie Cardiff by night van de Poolse fotograaf Maciej Dakowicz (1976) te bekijken. Een andere kijk op de Britse cultuur. Zo herkenbaar!! Dakowicz maakt sowieso prachtige foto’s. Van India tot en met New York. Dus niet alleen van dameshakken in het nachtelijke Cardiff, de hoofdstad van Wales. Dameshakken aan elkaar vast wel te verstaan. En zo heb ik toch een bruggetje naar de site van het platform SOS, Signalering Onjuist Spatiegebruik. Het platform signaleert een toename in het onjuiste gebruik van de spatie. Een zorgwekkende ontwikkeling. Vanuit het hele land verzamelt de site voorbeelden van onjuist spatiegebruik. Van schoenenwinkels met dames hakken  en Sybrand Buma die de fout in gaan door te twitteren over het lente akkoord. Een website in de categorie van de grenspalen van Nederland, een concurrent van www.grenspalen.com. Aangenaam nutteloos. Mogelijk nuttiger en zeker inspirerend voor iedereen die worstelt met zijn CV, zoals ..,  is de Nederlandse blog Recruiting Roundtable. Nog nooit zag ik zoveel fraaie, creatieve en verfrissende CV’s bij elkaar. Tot slot verwijs ik graag naar De Speld. Inmiddels meer dan 27.000 likes op Facebook waaronder die van mij. Nieuws andersom. Bekeken vanuit een andere, relativerende en humoristische invalshoek met titels als  “Verkiezingsuitslag zegt niets over peilingen” en “Franse overheid verlaagt waardering kredietbeoordelaars”. Tot zover deze pilot. De vorige blogpost  van gelijke strekking trok 54 hits. Dat kan beter.

Suriname, Paramaribo, februari 2011; Geen zorgen over spaties (foto: René Hoeflaak)

Categorieën:Stad en land

Tagged as: ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s