Nuttig?

De aanhef in mijn blog zegt het al: Verhalen over van alles, van dichtbij en van ver. Deze week leerde ik van een ervaren collega blogger dat mijn weblog thuishoort in het rijtje OMNIBLOGS. Ik had deze term niet eerder gehoord laat staan gelezen. Maar ik kan mij wel vinden in de term. Ik herken mij daar wel in. Het ontbreekt weliswaar aan focus maar de doortastende lezer merkt al snel dat er wel degelijk sprake is van een leidraad. Om hier nog een schepje bovenop te doen start ik vanaf vandaag met een (on)regelmatige reeks van blogposts met verwijzingen naar blogs en sites waarvan ik vind dat ze interessant, nuttig, nutteloos, leuk en prikkelend genoeg zijn om ze te delen. Maar wat is dan leuk en wat is dan nuttig? Ik hoor het je zeggen. Want zonder  criteria en randvoorwaarden (focus) beginnen we nergens meer aan. Het antwoord op die vraag weet ik eerlijk gezegd nog niet. Wat ik vandaag leuk vind, vind ik morgen nuttig en overmorgen misschien wel aangenaam of nutteloos. Zelfs ik, iemand zonder wisselende stemmingen. Zie het als een pilot. Want ook zonder pilot beginnen we nergens meer aan.

Geen focus maar toch nuttig (foto: René Hoeflaak)

De eerste weblog die ik graag met je wil delen is die van de Blogtrommel. Een interessante weblog over, voor en van bloggers met tips, links en leuke artikelen. Kijk eens op de blogflash en de Blogtrommel linkpagina. Waar ik ook af en toe op kijk zijn de entertainment en sportpagina’s van de Vlaamse site KrantenNieuws.be. Vlaams nieuws met een Vlaamse knipoog. Een blog waarvoor je mij ’s nachts kan wakker maken is die van de Stadswandelaars. Tot slot – het is een pilot, ik begin gedoseerd- nodig ik iedere Rotterdammer uit om Mijn Rotterdam van toen te bekijken. Tot zover. Was dit nuttig? Was dit leuk? Was dit aangenaam?

Leerzaam? nuttig? (foto: René Hoeflaak)

Categorieën:Stad en land

Tagged as:

3 replies

  1. Hartelijk dank voor de eervolle vermelding. Ik ben er best trots op! En ja, als er één blog is de het predicaat ‘omniblog’ mag dragen, dan is het wel deze.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s