Rotterdam: World Ports Classic 2012

Bidon van deelnemer van de eerste World Ports Classic: Over vijftig jaar museumstuk? Wie is de werper? (foto: René Hoeflaak)

Over vijftig jaar te bewonderen in een museum. Zeker weten. Een halfvolle bidon. Een eeuwige herinnering aan de eerste editie van de World Ports Classic. ‘Geworpen’ door een Saxo Bank renner en ‘opgeraapt’ door ondergetekende op de Stieltjesstraat in Rotterdam. Minder dan vier kilometer voor de finish van de tweede en laatste etappe van deze nieuwe  wielerwedstrijd. Zelfs een evenementenstad als Rotterdam moet nog even wennen aan  deze tweedaagse wegwedstrijd door haar straten. Verkeersregelaars leggen Rotterdamse automobilisten uit waarom ze even moeten wachten, terrasbezoekers kijken elkaar vragend aan als Vlaamse en Nederlandse (motor)politie met zwaailicht voorbijraast en de straten afzet. Van Rompuy in Rotterdam? Of Minister-president Di Rupo? Bijna goed. Wat scheelt het?

Rotterdam, Stieltjesstraat, 1 september 2012. In afwachting van het wielerpeloton – 5 minuten later- van de World Ports Classic.  (foto: René Hoeflaak)

Want Tom Boonen finishte vandaag na 163 kilometer als 3e over de eindstreep van de  tweede etappe van Antwerpen naar Rotterdam.  Dagwinnaar Theo Bos en de Duitser André Greipel gingen hem voor. Boonen won wel het eindklassement en bracht “het blauw” in Rotterdam. De tweedaagse etappekoers is door de Internationale Wielerunie UCI ingedeeld in categorie 2.1 en daarmee vergelijkbaar met etappekoersen als De Driedaagse van West-Vlaanderen, Tour de Wallonië, de Ronde van Oman en de ronde van Qatar. In Oman wennen ze steeds meer aan het rapen van bidons. Net als in Qatar. Maar wie wierp nu ‘mijn’ bidon? Karsten Kroon? Christopher Juul-Jensen of Jaroslaw Marycz? Of….?

Rotterdam, 1 september 2012: Het peloton maakt zich op de Stieltjesstraat op voor de eindsprint van de tweede etappe van de World Ports Classic  aan de overzijde van de Maas (foto: René Hoeflaak)

Categorieën:Stad en land

Tagged as: , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s