Rotterdam: Binnentuin Ichtushof

Rotterdam, vandaag; Ichtushof, tussen Laan op Zuid en Rijnhaven (foto: René Hoeflaak)

Het Masterplan voor de ontwikkeling van de Kop van Zuid in Rotterdam ontstond zo’n twintig jaar geleden. Onderdeel van het Masterplan is de nieuwbouw aan de Zuidkade II, het gebied tussen de Laan op Zuid, de Rijnhaven en de Veemstraat. Na de bouw van de Cité torens, het regiokantoor van de Sociale Verzekeringsbank, het UWV gebouw en een vestiging van de INHOLLAND School ontbrak nog ‘de binnentuin’ Ichtushof. De laatste puntjes op de spreekwoordelijke I. Enkele weken geleden alweer was de tuin klaar. De naam zegt het al, de binnentuin is het groene hart en rustpunt van de Zuidkade II. Vanavond bezocht ik de tuin. Groene daken, bankjes, trappen op, trappen af, stadstilte en vlonderpaden. Een niet alledaagse combinatie van staalconstructies, hout, jonge bomen en gras. De tuin is ontworpen door het bureau van architect Erick van Egeraat. Dit bureau ontwierp onder meer ook het stadhuis van Boedapest, de Mahler toren in Amsterdam en nog veel meer. Stel, dat de zon nog eens gaat schijnen, deze zomer. Dan kom ik zeker nog eens een keer terug.

Rotterdam, trappen op en af op het Ichtushof (foto: René Hoeflaak)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s