Amsterdam: Stilte na geluid

Zaterdag 14 juli 2012: Amsterdam, Hortusplantsoen. Monument “De wereld bleef doof”‘. (foto: René Hoeflaak)

De afgelopen dagen ontving ik diverse reacties, klachten en mails over het geluid van vrijdagavond in de Ziggo Dome in Amsterdam. Maar waar hebben we het eigenlijk over? Want nog geen twintig uur later, wandel ik bij metrostation Waterlooplein in Amsterdam langs een opvallend monument in het Hortusplantsoen. Puur toeval (of niet). Het is het eerste monument voor dove Joden ter wereld. Misschien ook wel het enige. Maar dat weet ik niet zeker. Het monument werd in de herfst van 2010 onthuld en is  gemaakt door de voormalige verzetstrijdster Truus Menger (1923). De voormalige dovenschool aan de overzijde was in de Tweede Wereldoorlog een verzamelplaats voor dove Joden op transport naar Duitsland.  Om stil van te worden. We staan weer met beide benen op de grond.

1 reply

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s