OORD, een plek voor iedereen.

Rotterdam, Oranjeboomstraat, vrijdag 23 maart; OORD (foto: René Hoeflaak)

Zomer in Maart. Op een veldje aan de Oranjeboomstraat in Rotterdam hoor ik de klanken van Kaseko en zie ik tuinstoelen, een barbecue grill, een bureau, twee Dixi toiletten en een buitenbar met vlaggen. Rondom het veldje staan borden met prikkelende teksten rondom de letters OORD. OORD is een initiatief van de deelgemeente Feijenoord en de woningcorporatie Woonstad. OORD is een plek “voor iedereen die iets wil organiseren of ondernemen en stimuleert ontmoeten“, zo vertelt de Facebookpagina. Ware woorden. Want binnen enkele seconden raak in gesprek met een drietal vriendelijke OORDbezoekers en “chill” ik mee op één van de tuinstoelen.  Met mijn nieuwe vrienden kijken we vooruit naar Koninginnedag!!!. De lente is begonnen. OORD bedankt!!

Rotterdam, OORD (foto: René Hoeflaak)

Rotterdam; OORD is klaar voor de zomer (foto: René Hoeflaak)

Categorieën:Stad en land

Tagged as: , ,

5 replies

 1. Gegantische blunder … had echt iets moois kunnen worden, als ik er nu langs loop zitten er alleen maar (daklozen) mannen (40+ ) daar rond te hangen.. ik zou nooit mijn kinderen daar laten komen. pallets op onkruid grofvuil wordt er wel eens gedumpt , geen onderhoud.
  Jammer!

  Like

   • beste rene hoop je gauw eens daar te zien .voor dat de containers worden weg gehaalt want ik vraag me af waar de kinderen gaan op maandag voor het buiten schoolse activiteiten .het kinder programma op maandag.

    Like

  • blunders hoord in ons samenleving als de gemeente ook blunder kan doen ontaan wie zijn wij.in nl zijn er geen dakloosen .je kiest er zelf voor.en dat je kids daar nooit zullen komen.dat is jou probleem.ik denk dat als je niet weg was gelopen was het beter geweest.maar zo is het niet geweest.het had iets moois kunnen zijn .maar is nog geen einde van de wereld.

   Like

 2. Beste mensen,
  Ik woon tegenover OORD en heb daar ook hele leuke dingen gezien, zoals Koninginnedag en Keti koti. Het probleem was dat alles zonder of met heel weinig geld moest worden georganiseerd en er geen serieuze beheerder van het terrein was aangesteld. Ik heb 2 filmpjes op you-tube gezet kijk zelf maar hoe je met heel weinig geld toch nog een heel leuk evenement kan maken .

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s