OORD, een plek voor iedereen.

Rotterdam, Oranjeboomstraat, vrijdag 23 maart; OORD (foto: René Hoeflaak)

Zomer in Maart. Op een veldje aan de Oranjeboomstraat in Rotterdam hoor ik de klanken van Kaseko en zie ik tuinstoelen, een barbecue grill, een bureau, twee Dixi toiletten en een buitenbar met vlaggen. Rondom het veldje staan borden met prikkelende teksten rondom de letters OORD. OORD is een initiatief van de deelgemeente Feijenoord en de woningcorporatie Woonstad. OORD is een plek “voor iedereen die iets wil organiseren of ondernemen en stimuleert ontmoeten“, zo vertelt de Facebookpagina. Ware woorden. Want binnen enkele seconden raak in gesprek met een drietal vriendelijke OORDbezoekers en “chill” ik mee op één van de tuinstoelen.  Met mijn nieuwe vrienden kijken we vooruit naar Koninginnedag!!!. De lente is begonnen. OORD bedankt!!

Rotterdam, OORD (foto: René Hoeflaak)

Rotterdam; OORD is klaar voor de zomer (foto: René Hoeflaak)