RAAF, een zeldzame vogel in Rotterdam.

8 maart 2012; RAAF aan de Hillelaan in Rotterdam (foto: René Hoeflaak)

Nieuwsgierig gemaakt door de woorden “De RAAF is los in Rotterdam” op het raam van de Hillelaan 19 in de Afrikaanderwijk in Rotterdam stap ik vanmiddag naar binnen bij RAAF . De afkorting RAAF staat voor Rotterdam, Art, Adventure en Food.  “Na enkele weken proefdraaien, zijn we op 11 februari pas echt geopend”, zo vertelt Ashley Nijland enthousiast. Samen met Coen van der Steen, die buiten staat te schilderen, nam zij het het initiatief voor RAAF. In een boekje over de voorgeschiedenis lees ik dat RAAF een voortvloeisel is uit kunstplatform de Kapsalon aan de Bloemfonteinlaan, een eindje verderop. “We willen Rotterdam Zuid weer op de kaart zetten en het imago van Zuid helpen verbeteren“, aldus Ashley in de huiskamer van RAAF. Want dat is het. RAAF is een gezellige en uitnodigende huiskamer. “Iedereen moet zich hier thuisvoelen” zo gaat Ashley verder die verder onder meer plannen heeft voor het uitzetten van wandelroutes door Rotterdam Zuid. “Hier begint Zuid pas echt“.

De huiskamer van RAAF (foto: René Hoeflaak)

Bij RAAF (gratis WIFI) kan je niet alleen chillen op de bank en een kopje koffie of een biertje drinken maar ook terecht voor een lekker broodje, verse sap, een discussieavond, een debat, een tentoonstelling of gewoon een praatje aan de bar. RAAF is alleen overdag open. Op vrijdag ietsje langer. Want voor niet meer dan € 4,50 staat dan vega-spaghetti a la RAAF op het menu. Met saus, wel te verstaan. Saus of geen saus, ik kom deze vogel nog wel eens opzoeken. Want de RAAF is een zeldzame vogel in Rotterdam. Succes!!

De fooienpot van RAAF in Rotterdam (foto: René Hoeflaak)

Categorieën:Stad en land

Tagged as: , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s