De windrichtingen van ROOM Rotterdam

Uitgerekend in een weekend waarin de wind van richting verandert en de winter uit Nederland blaast, ontdek ik een Rotterdamse gevel met de afbeeldingen van vier gezichten, blazend naar elkaars windrichting.

Rotterdam, Zuid blaast naar Noord op de gevel Hostel Room op hoek Houtlaan/Van Vollenhovenstraat (foto: René Hoeflaak)

Met de wind in rug wandel ik bij de Houtlaan in Rotterdam de hoek om naar de Van Vollenhovenstraat. Op het moment dat ik mij voorbereid op een strakke en gure oostenwind zie ik op de hoekgevel van Hostel ROOM Rotterdam vier blazende mannen. Aan de Van Vollenhovenzijde blaast gezicht West naast gezicht Oost. Aan de Houtlaanzijde blaast gezicht Noord naar die van Zuid. Vandaag wint de heer Oost, maar dat duurt niet lang meer. Het gebouw, een Rijksmonument uit 1925 aan de Van Vollenhovenstraat 62 was oorspronkelijk een kantoor van de General Steam Transport Company. De toenmalige Burgemeester Opstelten opende er in juni 2006 het eerste Backpackers Hotel van Rotterdam, een initiatief van backpackers Mirjam Verschoor en Monique Segeren.

Rotterdam, Houtlaan, 10 februari 2011: De achter- en zijgevel van Hostel Room (foto: René Hoeflaak)

Hostel Room telt zestien (thema)kamers met in totaal negentig bedden en wordt alom geprezen om haar gastvrije sfeer  Voor nog geen € 25,00 kan je overnachten in ROOM. Het hostel won in haar korte bestaan al vele nationale en internationale prijzen zoals de bekroning tot “Beste hostel van Nederland”  in 2009 en de Rotterdam Promotieprijs in 2011. Komende week reikt de huidige Burgemeester Aboutaleb de prijs uit in het stadhuis. De gevel was haar tijd dus ver vooruit. Want ROOM zet Rotterdam op de kaart en trekt gasten uit alle windrichtingen.

Rotterdam, Van Vollenhovenstraat Hostel ROOM Rotterdam (foto: René Hoeflaak)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s