USA, Florida: Orlando

USA, Orlando, Florida: Lake Eola (foto: René Hoeflaak)

In mijn voorlopig laatste bericht over Florida sta ik graag stil bij Lake Eola. Lake Eola is een echt stadsmeer aan de rand van downtown Orlando en is één van de vele en bekendste meren van de stad. Orlando is trots op het meer met haar witte en vooral ook zwarte zwanen. De wurging van een zwaan bij het meer haalde op 11 januari jl. de plaatselijke pers. Geheel volgens Amerikaanse gebruik met naam en foto van de dader. Over de Amerikaanse cultuur gesproken. Wie Orlando bezoekt, raad ik aan sowieso een rondje te wandelen rondom het meer. En als het even kan op zondag. Want dan is ook de wekelijkse Orlando Farmer’s Market aan de rand van het meer.

Orlando, Farmer’s Market, iedere zondag van 10.00 uur tot 16.00 uur in het Lake Eola Park (foto: René Hoeflaak)

De markt is vanaf 1987 de ultieme plek voor ongedwongen zondagse ontspanning, onthaasting en ontmoeting en minder een markt voor de dagelijkse en gangbare boodschappen. Daarvoor gaan de Amerikanen wel naar de “7 eleven”.  Een plek dus om bij stil te staan. Een plek voor visionairs. Niet voor niets kent de markt vaste bezoekers als Indira Gandhi en José Marti (hij weer!!!).

Orlando, Florida; Standbeeld Indira Gandhi in het Lake Eola Park (foto: René Hoeflaak)

Stil staan en vooral stil worden doe ik bij het Confederation Monument ter nagedachtenis van de slachtoffers van de Amerikaanse Burgeroorlog (1861-1865, ruim 600 duizend slachtoffers) en het indrukwekkende Battle of Bulge Monument, de Slag om de Ardennen waarbij meer dan 76.000 Amerikanen sneuvelden voor de bevrijding van Europa.

Orlando, Florida, 15 januari 2012. Monument Battle of Bulge (foto: René Hoeflaak)

Minder stil is het bij het Walt Disney Amphi Theatre aan de andere kant van het meer. Zeker op Onafhankelijkheidsdag. De Nationale feestdag wordt in Orlando jaarlijks afgesloten met een vuurwerkshow vanaf het theater. Ook voor de festiviteiten rondom Martin Luther King Day moeten we bij het park en Lake Eola zijn. Een rondje Lake Eola is immers een rondje Amerika.

Januari 2012; Lake Dot, één van de vele andere meren in de Orlando, Florida. (foto: René Hoeflaak)

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s