Rotterdam: Stand-Up-Paddle (SUP) Regatta

Rotterdam, Entrepothaven vanmiddag; Klaar voor de start van de eerste Rotterdamse SUP Regatta (foto; René Hoeflaak)

28 augustus 2011: 24 juli jl. was een onstuimige herfstdag in Nederland. Geen weer voor de eerste SUP Regattain Rotterdam. Die werd dan ook met vijf weken uitgesteld naar vandaag. Maar de zomer van 2011 zou de zomer van 2011 niet zijn als ook de weersomstandigheden van vandaag eerder passen in oktober dan in augustus.

Entrepothaven

Toch gaat de regatta van vandaag door en staan vanmiddag even na het middaguur meer dan een dozijn expert peddelaars aan de start in de Rotterdamse Entrepothaven voor de eerste heat van 24 minuten van de expertraces.  SUP staat voor Stand-Up-Paddleboard. SUPboarden houdt het midden tussen kanoën en surfen. De planken (boards) zijn net iets breder en kleiner dan surfplanken en peddelen doe je staand op de board. De SUPsport is een snel groeiende watersport en overgewaaid uit – hoe kan het anders- Hawaii. En de winnaar van de eerste SUP World Cup, Hamburg 2009, was niet voor niets een Hawaiïaan, Ekolu Kalama.  De intensiteit van de buien neemt na het startsignaal tropische vormen aan rondom de Entrepothaven.

Rotterdam SUP Regatta 2011; Start van Heat 2 (foto: René Hoeflaak)

Allure

De terrassen rondom de Entrepothaven staan blank en blijven -ook nu en zoals wel meer- helaas leeg. Het aantal bezoekers blijft achter bij het aantal deelnemers op het water en zijn op één hand te tellen. Verre van ideale omstandigheden voor de verkoop van SUP Boards bij restaurant Allure. Herfstweer met slagregens of niet; Ook de funrace lijkt van start te gaan. Ik kan mij goed voorstellen dat de sport groeipotentie heeft. Het is redelijk snel te leren, goed voor gezond en geest, overal en onder – bijna- alle weersomstandigheden te beoefenen. Plezier staat voorop.

Beginnerspakket

Volgens divere SUP sites is de sport laagdrempelig vanwege de relatief lage kosten. Dat is maar hoe je het bekijkt; Het goedkoopste beginnerspakket kost al snel een kleine € 700,00. Buien wisselen elkaar intussen af, de zon laat zich niet zien en de de thermometer geeft met moeite zestien graden aan. Was ik maar op Hawaii, dan had ik alle heats nog wel afgekeken en wellicht nog wel een funrondje peddelen uitgeprobeerd.

Rotterdam; Uitstalling van SUP Boards bij restaurant Allure aan de Entrepothaven (foto: René Hoeflaak)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s